Свято Преображення Господнього

16 серпня напередодні православного свята Преображення Господнього, в рамках співпраці Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області з релігійними організаціями, з метою духовного збагачення, формування таких моральних почуттів, як милосердя, співпереживання, добропорядність, поважне ставлення до людей, виховання бажання до виправлення, для суб’єктів пробації традиційно було  організовано та проведено зустріч з благочинним Лебединського церковного округу настоятелем місцевого Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів.

Отець Роман розпочав свою промову з походження та традицій великого релігійного свята Преображення Господнього, сходження Ісуса Хреста та трьох його улюблених учнів на гору Фавор. Звертав увагу на цікаві історично-релігійні факти. Також, усі присутні мали можливість помолитися у храмі перед «Іверською» іконою Божої Матері та святих.

«Даний формат зустрічей у стінах храму завжди дає можливість особам, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень, замислитися над своїми життєвими вчинками, цінностями,  переосмислити свою поведінку, а також зробити правильні висновки зі своїх помилок» – наголосив на завершення начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Поділитися