7 липня – День Військово-Морських Сил Збройних Сил України

Відповідно до Указу Президента України № 331/2015 від 12-го червня 2015-го року День Флоту в Україні відзначається у першу неділю липня. Повна назва свята – День Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

День ВМС України – це можливість вшанувати тих, хто гідно захищає країну і на воді, і на суші. Військово-морські сили – надзвичайно важлива частина української армії, яка відіграє ключову роль у захисті країни від ворога. Відважні воїни захищають Україну і в морі, і на суші. Вже третій рік моряки відзначають своє професійне свято в умовах воєнного часу, коли ведуть боротьбу з загарбниками, яким потрібні як українські землі, так і моря.

ВМС є частиною Збройних Сил України і їхня мета – захист державних інтересів на морі та допомога Сухопутним військам у приморських регіонах. До початку повномасштабного вторгнення у ВМС служили 15 470 осіб. Скільки воєнних наразі перебуває на службі не розголошують.

ВМС діють на трьох напрямках: на морі, суші та в повітрі. У морі працює флотилія, дивізіони кораблів, катерів і суден. Повітряний простір захищають літаки, гелікоптери та БПЛА, а суходіл – батальйони та дивізіони морської піхоти, берегові ракетні війська й артилерія.

Після вторгнення росії кожен українець усвідомив цінність усіх військових, які віддають життя для захисту суверенності України. Воїни ВМС здійснили чимало подвигів, які зупинили ворога на південному напрямку.

Вітаємо із Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України! Бажаємо міцного здоров’я, непохитної мужності та незламної впевненості у благородній справі, святої віри в Перемогу України. Нехай у Ваше життя якнайшвидше повернуться мирні дні та спокійні чергування, а в родинах панує любов, злагода й достаток. 

Поділитися