У Лебедині попрощалися із полеглим захисником України – солдатом Юрієм БОГДАШКІНИМ

Знову у скорботі Лебединська громада. Сьогодні попрощалися із захисником України – солдатом Юрієм Григоровичем Богдашкіним.

Юрій Богдашкін 15 жовтня 2023 року був призваний на військову службу по мобілізації. У лавах Збройних Сил України служив на посаді водія-заправника автомобільного відділення взводу матеріального забезпечення однієї з військових частин.

Його життя обірвалося 23 травня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Федорівка Бахмутського району Донецької області. Відданий військовій присязі на вірність українському народу захисник до останнього свого подиху боровся за Батьківщину, її свободу, незалежність і територіальну цілісність.

Не дочекалися бійця живим батько, сестра, дружина і син. Героєві назавжди залишиться 45 років …

Провести Юрія Богдашкіна в останню дорогу прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, представники влади, духовенства і жителі громади. Церемонія прощання з воїном розпочалася у Свято-Троїцькій Успенській церкві. Далі траурна процесія рушила однією з центральних вулиць Лебедина до місця поховання солдата. Військовослужбовця пронесли крізь живий коридор, земляки у скорботі схиляли голови і встеляли його останній шлях квітами.

На місці поховання з прощальним словом виступили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко і тимчасово виконуючий обов’язки начальника ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Ярослав Шевченко.

Поховали захисника з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій новітні Герої нашої держави. Відтепер Юрій Богдашкін навічно з небесною вартою, а над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг, символ країни, за волю і незалежність якої він віддав найцінніше – своє життя.  

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким захисника. Це – гірка втрата та нестерпний біль. Низький уклін та безмежна вдячність Герою! Нехай світлий спомин про воїна назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто його знав, любив та шанував.

Поділитися