У громаді презентували другий том воєнно-історичного календаря Сил територіальної оборони ЗСУ

У День Героїв України у Лебединській громаді презентували другий том воєнно-історичного календаря Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Захід проведено за участі матері загиблого захисника Світлани Борисівни Стариченко. ЇЇ син уродженець Лебедина – Едуарда Стариченка загинув 10 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Вугледар Донецької області, самовіддано захищаючи свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Ініціаторкою і однією із розробниць календаря є наша землячка – офіцер групи воєнно-історичної роботи воєнно-наукового відділу штабу Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України лейтенант Віта Володимирівна Титаренко доктор філософських наук, професор.

У заході взяли участь рідні та знайомі захисників України, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Лебединської міської ради – начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська, начальник відділу культури і туризму – Світлана Циханська та громадські активісти.

Особливість календаря полягає у тому, що на його сторінках не просто зафіксовані свята й події, важливі для нашого народу. Тут також викладено хронологія створення підрозділів Сил територіальної оборони Збройних Сил України, опис бойових подій та інформацію про захисників України.

Поділитися