У Лебедині провели в останню дорогу полеглого захисника – солдата В’ячеслава СТРАХА

Сьогодні Лебединська громада вкотре провела в останню дорогу ще одного вірного сина України, мужнього захисника – В’ячеслава Івановича Страха, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю від підступного ворога. 

Народився В’ячеслав Страх 2 січня 1992 року у Лебедині. Під час повномасштабного вторгнення у жовтні 2022 року призваний на військову службу по мобілізації. Був інспектором прикордонної служби одного з прикордонних загонів Державної прикордонної служби України.  

Боєць загинув 15 травня 2024 року у населеному пункті Велика Писарівка Охтирського району Сумської області під час виконання обов’язків військової служби, внаслідок артилерійського обстрілу.

Не дочекалися захисника живим батьки, рідні брати, дружина та двоє синів. Героєві назавжди залишиться 32 роки …

Церемонія прощання із В’ячеславом Івановичем розпочалася у Свято-Троїцькій Успенській церкві, де зібралися рідні, знайомі, військовослужбовці, побратими, представники влади, духовенства та жителі громади.

Віддати останню шану полеглому захисникові прийшли вдячні громадяни, які провели труну з загиблим живим коридором вулицями рідного міста.

Прощальну промову на місці поховання виголосили перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, заступник начальника ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) майор Ярослав Шевченко, заступник начальника прикордонного загону, де проходив військову службу В’ячеслав Іванович, та його побратим.

Поховали Героя з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти на Алеї Слави разом з іншими захисниками, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

Висловлюємо щирі співчуття сім’ї, близьким, друзям та побратимам полеглого захисника. Нехай пам’ять про всіх загиблих згуртує нас, дасть силу та волю, мудрість і наснагу, щоб помститися за кожного, хто не повернувся з війни та здобути Перемогу!

Вічна пам’ять та слава Герою! Слава Україні!  

Поділитися