В душі бринить струна єдина – родина, книга і дитина

Сім’я — найбільший скарб у житті кожної людини. Особливо це відчувається у складний воєнний час, адже під час війни багато чоловіків і жінок перебувають на військовій службі, а тому в Україні День сім’ї стає надто чутливим святом.

У липні 2023 року, президент України указом № 455/2023 змінив дату святкування Дня сім’ї з 8 липня на 15 травня, що відповідає Міжнародному дню сім’ї, встановленому ООН у 1993 році. Таким чином, у 2024 році, День сім’ї в Україні вперше відзначається 15 травня, тобто сьогодні.

Головне завдання цього дня — це приділити увагу близьким людям, що особливо важливо в час війни. Заплануйте сімейний пікнік чи вечерю, згадайте разом своє генеалогічне дерево, зателефонуйте своїм рідним і висловіть слова любові та подяки за те світло і добро, що вони принесли у ваше життя.

До Міжнародного дня сім’ї в бібліотечних закладах Лебединщини пройшли різноманітні заходи.

Міська бібліотека №1 презентує читачам книжкову виставку «Світ книги у світі сім’ї» де представлені як наукові так і художні книги про родину та виховання дітей: Януш Корчак. Як любити дитину, Ба Цзінь. Сімя, Бенджамін Спок. Розмова з матір’ю, Меріан Кейес. Батьків вибирають, Г. Медведєв. Все починається в сім’ї. та інші.

Московськобобрицька СБФ  до Дня сім’ї оформила тематичну книжкову виставку «Сім’я – це радість! Сім’я – це щастя!» та провела з відвідувачами книгозбірні бліц-бесіду «Моя сім’я, моя родина».

Калюжнівська СБФ та міська бібліотека №1 взяли участь у флешмобі «Читаєш ти, читаю я, читає вся моя сім’я».

Майстер-клас з виготовлення вітальних листівок пройшов в Боровеньківській СБФ. Діти з задоволенням створювали власними руками красиві подарунки, які зі святковим настроєм урочисто вручили своїм рідним до свята.

Студентів педагогічного коледжу та всіх зацікавлених центральна міська бібліотека запрошує познайомитися з новинками літератури по дитячій психології, що представлені на книжковій вітрині «Для вас батьки (поради для батьків)»

Поділитися