День ЗСУ в бібліотеках громади

Щорічно 6 грудня відзначається День Збройних сил України. Незважаючи на досить невелику історію сучасного українського війська, справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у кривавих війнах від Київської Русі і до сьогодення.

З 24 лютого 2022 року ми щодня висловлюємо слова подяки ЗСУ за захист країни та захист кожного з нас. Ми горді за таких синів і дочок України, які своїми грудьми закривають нас від вселенського Зла, і немає слів наскільки ми вдячні Вам за це. Хай береже Вас Господь і вищі сили, хай будуть в Вас сили і наснага в протистоянні з ворогом, а ми будемо вірити в Вас, молитися за Вас, і сподіватися на перемогу Світла над Мороком.

Із нагоди Дня Збройних сил України у бібліотеках Лебединської громади відкриті книжково-ілюстративні виставки, присвячені мужнім захисникам Батьківщини: «Сила нескорених» (МБ №1), «Збройні Сили України – наша гордість» (Червленівська СБФ), «ЗСУ – міць,сила і гордість України» (МБ2), «Віримо в ЗСУ» (ЦМБ), «Збройні Сили України – слава, гордість, міць країни» (Московськобобрицька СБФ), «Загинули за Україну – Вічна пам’ять!» (Маловисторопська СБФ), «Козацька слава України» (Межиріцька СБФ), «Слава ЗСУ» (Гринцівська СБФ), «Дякую тобі, воїне – друже, що Україну любим дуже! І я за тебе у молитві – ми переможем у цій битві!» (Ворожбянська СБФ).

У центральній міській бібліотеці відкрито експозицію книг, яку привіз їм наш земляк, воїн ЗСУ з розбитої вщент бібліотеки Бахмутської ЦБС, і які після звільнення будуть повернуті в бібліотеку. Без сліз не можливо на це дивитися, і ще раз впевнюємося, що кращих воїнів ніж у нас в світі немає.

У Червленівській СБФ до Дня Збройних Сил України проведена інформаційна хвилина мужності «Вірні сини Батьківщини», а в Московськобобрицькій СБФ було відбулася патріотична година «Свято доблесті та мужності».

Конкурси малюнків патріотичної тематики пройшли в міській бібліотеці №3 та в Боровеньківській СБФ. Ці малюнки згодом волонтери передадуть нашим захисникам на передову.

Рябушківська СБФ разом з сільським клубом провели патріотичну вікторину для підлітків та на широкому екрані відбувся перегляд художнього фільму «Доброволець».

Ворожбянською СБФ разом з СБК в центрі села була проведена спільна благодійна акція на підтримку ЗСУ «Разом з Україною до Перемоги!», де було зібрано кошти в сумі 4765 грн. на придбання матеріалу для маскувальних сіток.

Слава Україні! Героям Слава!

Поділитися