У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Максима ГУБАРЯ

На фасаді закладу загальної середньої освіти № 5 м. Лебедин з’явилася ще одна меморіальна дошка, ще один пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про пекло війни, про наших Героїв – земляків, які віддали своє життя за Україну.

Сьогодні біля Лебединського ЗЗСО № 5 відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті та відкриттю меморіальної дошки на честь загиблого захисника – випускника цього навчального закладу, старшого лейтенанта Максима Миколайовича Губаря.

Максим Губар народився 25 червня 1994 року у Лебедині. У 2009 році закінчив загальноосвітню школу № 5.  У 2012 році закінчив ДПТНЗ «Лебединське вище професійне училище лісового господарства», у 2015 році – ВСП «Охтирський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету».

Своє життя вирішив присвятити військовій справі. Так, вищу освіту Максим Губар здобув у Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба. У 2021 році чоловік був призначений старшим авіаційним техніком інженерно-авіаційної служби повітряного командування «Захід» Повітряних сил Збройних сил України. Максим Миколайович нагороджений медалями «Ветеран війни» та «Учасник АТО».

У період повномасштабного вторгнення разом зі своєю військовою частиною захисник виконував бойові завдання у Миколаївській та Дніпропетровській  областях. Життя Героя обірвалося рівно рік тому, 4 грудня 2022 року. Молодому та сміливому військовому виповнилося лише 28 років. Похований Максим Губар у рідному Лебедині на Алеї Слави.

У чоловіка залишилися батьки, дружина та донечка-першокласниця.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, знайомі, педагоги, представники влади та військовослужбовці, які висловили щиру вдячність батькам Максима Губаря за те, що виховали справжнього патріота своєї Батьківщини, який віддав за неї своє молоде життя.

Право відкрити меморіальну дошку було надано батькам Героя – Людмилі та Миколі Губарям і виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко. Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Максима та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Гідно організувати захід на честь полеглого бійця допоміг колектив відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Добра, світла пам’ять про Героя і вдячність за його подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять Захисникові України! Ніколи не забудемо…

Поділитися