У Лебединській громаді попрощалися з трьома полеглими захисниками – Іваном БЛІДУХОЮ, Едуардом СТАРИЧЕНКОМ та Ігорем УЛЬКО

У Лебединській громаді знову скорботний день, адже сьогодні попрощалися одразу з трьома загиблими захисниками – Іваном Блідухою з Будилки, Едуардом Стариченком та Ігорем Улько з Лебедина.

Страшна війна без жалю забрала життя мужніх бійців та наших земляків, які боронили українську землю від російського окупанта. Смерть захисників вкотре нагадала всім нам про справжнє пекло війни, у якому гине цвіт української нації.

Іван Ілліч Блідуха – житель села Будилка, був вірний військовій присязі, з честю та гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок – до останнього захищав Батьківщину, її суверенітет та незалежність.

У лавах Збройних Сил України чоловік служив майстром рухомої ремонтної майстерні автомобільної техніки ремонтної роти. Військовий загинув 7 листопада 2023 року у районі населеного пункту Богданівка Бахмутського району Донецької області в результаті ворожого артилерійського обстрілу.

Героєві назавжди залишилось 52 роки… Вдома на нього чекали дружина, двоє дорослих доньок та двоє малолітніх синів.

Едуард Вікторович Стариченко  – житель Лебедина, під час проходження служби у лавах Збройних Сил України був навідником кулеметного відділення стрілецької роти. Відданий військовій присязі на вірність українському народові, боєць загинув 10 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Вугледар Донецької області.

Героєві назавжди залишилось 34… Не дочекалися захисника живим мати та молодший брат.

Ігор Володимирович Улько – житель Лебедина, у лавах Збройних Сил України був старшим водієм однієї з військових частин. Під час повномасштабного вторгнення чоловік став на захист країни. Життя солдата обірвалося 12 листопада 2023 року у госпіталі від тяжких поранень, отриманих напередодні під час артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Первомайське Покровського району Донецької області.

Героєві назавжди залишилось 50 років… Вдома на нього чекали батьки та дружина.

Прощались із бійцями рідні, близькі, друзі, побратими, жителі громади, які прийшли віддати шану й схилити голови за найвищу жертву загиблих в ім’я Батьківщини.

Івана Блідуху поховали у рідній Будилці на одному з місцевих кладовищ, Едуард Стариченко та Ігор Улько знайшли свій останній прихисток у Лебедині на Алеї Слави. Церемонія прощання з Героями відбулася з усіма почестями під Державний гімн та залпи почесної варти.

Прощальне слово виголосили тимчасово виконуюча обов’язки міського голови Ольга Зікєєва, начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов, староста Будильського старостинського округу Олена Сюсюрченко та військовослужбовці.

Смерть цих трьох бійців – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, усієї країни. Справжні патріоти, вірні побратими та захисники. Їхній подвиг та подвиг усіх Героїв, які віддали найцінніше – свої життя за свій народ і землю, назавжди залишиться у пам’яті тих, кому вони такою ціною подарували шанс на життя у вільній і незалежній Україні.

Вічна Слава Захисникам!

Поділитися