Бурлюківські “місця сили”

« …Україна у моїй особі має свого найвірнішого сина…», – так говорив про своє походження наш відомий земляк, живописець, графік, поет, один із засновників футуризму – Давид Давидович Бурлюк. Народився Давид Давидович 21 липня 1882 року на хуторі Семиротівка, що на Лебединщині. Саме цій даті був присвячений захід «Бурлюківські «місця сили», у якому взяли участь керівництво та громадськість Лебединщини.

Першою локацією, яку відвідали учасники заходу була Іоанно – Предтеченська церква у Рябушках, де отець Сергій розповів про історію створення церкви, часи занепаду та про свої сподівання на відновлення та процвітання духовного храму.Чудові краєвиди Урочища Бурлюк, місця, які надихали відомого в Україні та за кордоном художника Давида Бурлюка, ферма оленів, зелень, водойми неймовірно вразили учасників заходу.

Привітала усіх присутніх перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, наголосивши на актуальності розвитку теми туризму для Лебединської громади та відзначила, що туристичний потенціал для жителів Лебединської громади може стати справжньою «золотою жилою». Ольга Віталіївна звернулася зі словами подяки до організаторів та учасників заходу, оскільки такі події є дуже важливими для культурного життя Лебединської громади.

Поділилися своїми враженнями й інші гості, зокрема, директор ТОВ «Пролісок» Іван Пилипенко, староста Рябушківського старостинського округу Оксана Падалка відзначивши, що творчість футуристів, можливо, захоплює не кожного, але не можна заперечувати того величезного впливу, який вони справили на культуру ХХ століття, і продовжують здійснювати його і нині.

Чудовим доповненням став професійний виступ народного аматорського вокального ансамблю «Оксамитові зорі» (керівник Микола Холодяй) КЗ «Лебединський міський будинок культури».

Приємно констатувати, що кожного року «бурлюківська» тема знаходить на Лебединщині все нові й неочікувані форми для своєї реалізації, а відтак – популяризації та розвитку культури і туризму у громаді.

Поділитися