У Лебедині відзначили День Соборності України

Щороку 22 січня у нашій державі відзначається День Соборності України – свято втілення багатовікової мрії українців про єдність.

З метою вшанування пам’яті про цю подію, виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО, перший заступник Ольга ЗІКЄЄВА та керуючий справами виконкому Сергій ПОДОЛЬКО поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря Т.Г. Шевченка.

«Акт Злуки УНР і ЗУНР став справжнім символом єдності українців. З повномасштабним вторгненням ворога на територію нашої держави, перед нами постали нові виклики. Сьогодні ми, як ніколи, повинні бути єдиними і об’єднати наші зусилля заради досягнення спільної мети – миру в Україні», – наголосила Світлана ГОРОШКО.

Традиційно, у цей день на території Лебединської громади проходить ряд урочистостей та створюються «живі ланцюги». Проте цього року у зв’язку із введенням правового режиму воєнного стану та впровадженням відповідних обмежень, усі заходи відмінено або переведено у онлайн формат.

Зазначимо, 104 роки тому 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві був урочисто проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у соборну Україну.

Поділитися