Екскурсія до музею

Сьогодні з метою національно-патріотичного виховання суб’єктів пробації працівниками Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області для суб’єктів пробації було організовано екскурсію до Лебединського художнього музею імені Б.К. Руднєва.

Суб’єкти пробації відвідали виставку «НОВІ-СТАРІ СКІФИ» із колекції сумського музею «Причал Одісея». До експозиції виставки увійшли: дивовижні фотороботи, а також предмети матеріальної культури скіфської доби, що ілюструють історію скіфів, які мешкали у наших степах від середини VII до початку III століття до н.е. Зокрема, фрагменти кінського спорядження, ритуальні предмети, посуд, тощо. Під час виставки екскурсовод – старший науковий співробітник музею Алла Подвезько розповіла цікаві факти про скіфів, їх розквіт та занепад, знахідки, які збереглися до наших часів і є свідченням того, що дані племена мешкали на території сучасної України та, зокрема, на території нашого краю. 

«Музеї – духовні скарбниці, що зберігають безцінні пам’ятки історії, культури та мистецтва, служать суспільству та його розвитку. Я сподіваюся, що подібні екскурсії допоможуть через емоційні переживання поширювати знання, розширюючи горизонти свідомості, формуючи критичне ставлення до минулого й сучасного», – звернувся до суб’єктів пробації начальник уповноваженого органу з питань пробації  Анатолій Глух.

Поділитися