Відбувся мітинг-перепоховання нашого земляка, загиблого у роки II світової війни

Напередодні річниці перемоги над нацизмом, у день пам’яті та примирення у селі Василівка пройшов мітинг-перепоховання. Рештки нашого земляка, уродженця села Новосільське Василівського старостинського округу, що загинув у роки Другої світової війни, перепоховали на батьківщині. Дмитро Федотович Осадчий, а саме так звали солдата, був призваний до лав Червоної армії Штепівським військкоматом у травні 1941 року. Довгий час червоноармієць вважався зниклим безвісти та сьогодні встановлено, що він загинув у липні 1941 року на Житомирщині. Визначити особу вдалося лише за допомогою медальйону, що він мав при собі.

У мітингу-перепохованні взяли участь Лебединський міський голова Олександр Бакликов, заступник голови Олена Кірєєва, в.о. військового комісара Лебединського об’єднаного міського ТЦК та СП Ігор Ячменьов, начальник відділу культури та туризму Світлана Циханська. Гості заходу звернулися до присутніх, висловлюючи слова подяки захисникам тієї страшної війни, а також тим, хто у цей час боронить наш спокій та незалежність України у війні на Донбасі.

Наприкінці заходу учні Василівського ЗЗСО І-ІІІ ст. випустили в небо голубів миру. Цим символічним жестом присутні ще раз вшанували пам’ять нашого земляка Дмитро Осадчого та мільйонів наших земляків, що полягли, захищаючи рідну землю.

Поділитися