Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:

 у січні–жовтні 2019р. на Сумщині вироблено 52,0 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 337,5 тис.т молока, 357,4 млн.шт яєць тощо.

За обсягами виробництва м’яса найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського, Тростянецького, Конотопського та Білопільського районів, які забезпечують майже 80% від загального обсягу виробництва м’яса в області.

Щодо виробництва молока: найкраще спрацювали підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського та Буринського районів. Середній надій молока у січні–жовтні 2019р. становив 4407 кг на одну корову.

Станом на 1 листопада 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 145,0 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 72,3 тис.голів корів), 118,5 тис.голів свиней, 44,6 тис.голів овець та кіз, 6366,7 тис.голів свійської птиці.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *