Справу над вандалом направили до суду

За результатами проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом наруги над могилами, Роменською місцевою прокуратурою 26.03.2019 до суду спрямовано угоду про визнання винуватості. Так, як встановлено слідством, обвинувачений, який є одним із жителів міста Лебедин, перебуваючи на Ватутінському кладовищі у м.Лебедин, здійснив крадіжку із місць поховання. Вказані дії особи були кваліфіковані за ч. 3 ст. 297 КК України – наруга над могилою  з корисливих мотивів.

При цьому слід зазначити, що після повідомлення особі про підозру, останній перебував у розшуку більше року та лише у  березні місяці поточного року правоохоронцям вдалося знайти обвинуваченого.

Згідно умов угоди про визнання винуватості, яка укладена між прокурором та обвинуваченим, сторони погодились про призначення останньому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки.

Слід зазначити, що остаточне судове рішення обвинувачений буде чекати у місцях позбавлення волі, оскільки йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 297 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років.

За інформацією заступника керівника Роменської місцевої прокуратури Лук’яненка Ю.В.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *