У полі зору захист прав дітей

17 жовтня у стінах Лебединської міської ради відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, під час якого її членами було розглянуто низку важливих питань.

Було розглянуто та прийнято позитивне рішення стосовно надання громадянину дозволу на укладання договору поділу нерухомого майна, користувачем якого є малолітній. Позитивні рішення члени комісії прийняли і стосовно надання громадянці дозволу на укладання договору купівлі-продажу квартири на ім’я малолітнього за згодою його батька, а також стосовно надання громадянину дозволу на дарування частини житлового приміщення своєму сину, користувачем якого є малолітній.

Було також розглянуто та прийнято схвальне рішення стосовно надання громадянці дозволу на укладання договору обміну житлового помешкання, користувачами якого є малолітні на інше житло.

Розглянули члени комісії і клопотання Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо зняття із соціального супроводу сім’ї та прийняли схвальне рішення.

Було також розглянуто питання стосовно надання до суду висновку органу опіки та піклування про можливість громадянки бути піклувальником над неповнолітнім у зв’язку із смертю матері та позбавленням батька батьківських прав та прийнято ствердне рішення.

Розглядалось членами комісії і питання надання громадянам дозволів на повернення у сім’ю неповнолітніх, які наразі перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації.

Розглянуто було і заяву громадянина щодо встановлення днів спілкування з малолітньою донькою та прийнято відповідне рішення.

Було також розглянуто питання стосовно надання до суду висновку органу опіки та піклування щодо доцільності позбавлення батьківських прав громадянина відносно малолітньої та прийнято ствердне рішення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *