Шановні фізичні особи – підприємці, не будьте байдужими до свого майбутнього!

Білопільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області звертає увагу фізичних осіб – підприємців міста та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність щодо зобов’язання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та своєчасне подання звітності до органів Державної фіскальної служби України.

Відповідно до частини 3 статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, страховий стаж обчислюється в місяцях. При призначенні пенсії враховується той період стажу, за який фактично сплачено страхові внески при умові, якщо сума сплачених за відповідний період страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок. А розмір пенсії напряму залежить від суми заробітної плати (доходу), на яку нараховано страхові внески.

Від величини та своєчасності сплати Вами внесків залежить повнота і своєчасність виплати пенсій в солідарній пенсійній системі, а значить, – спокій і добробут значної частини громадян, які досягли пенсійного віку.

Білопільське об’єднане управління Пенсійного фонду закликає кожного підприємця не допускати заборгованості по платежах. Кожна несплачена гривня до бюджету Пенсійного фонду України — це недоотримана пенсія застрахованою особою, а для конкретної людини може стати втратою страхового стажу та відсутністю права на пенсійне забезпечення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *