Місто ремонтує дороги власними силами

Стан доріг – питання номер один. У Лебедині, без перебільшення, капітального ремонту потребує, якщо не все шляхове господарство, то принаймні більша його частина. Провести такі масштабні роботи – абсолютно не посильна задача для міського бюджету, а розраховувати на кошти від держави не приходиться, особливо беручи до уваги, що всі вільні кошти сьогодні потрібні на захист України від агресії на Сході.

Але десь підсипати, десь підлатати, щось порівняти – абсолютно реально. І як підкреслює міський голова Анатолій Троян, якщо для цього є бажання, то буде й результат.

– Сьогодні ми працюємо над вирішенням найболючішого питання для багатьох водіїв – ремонту міських доріг із твердим покриттям, – говорить Анатолій Троян. – До червня плануємо привести до ладу найбільш проблемні ділянки дороги в центральній частині міста, а згодом взятися й за інші.

Зокрема, від початку травня в місті вже відремонтовано 980 кв. метрів дорожнього покриття на вул. Першогвардійській, Леніна, пл. Інтернаціональній та пл. Волі. Середня вартість ремонту 1 кв. м у цьому році становить 320 грн. Це більше, ніж у минулому році. Здорожчання, перш за все, обумовлено значним зростанням вартості асфальту та витрат на його доставку. Загалом, за останні 3 тижні на міські дороги укладено більше 90 тон асфальту. Загальна вартість робіт склала 315 тис. грн. з міського бюджету.

1226

Як і минулого року, роботи проводяться силами комунального підприємства «Комбінат благоустрою», що має все необхідне обладнання для ремонту. В 2015 році підприємством додатково закуплено віброплита та компресор для продувки ям від сміття.

Слід зауважити, що використання методу, який застосовує підприємство, за технологічними показниками якості не нижче, ніж у інших ремонтних організацій, що виконували роботи в Лебедині, а собівартість робіт – у півтора рази менша. Тож, за кошти, що зможе зекономити місто, планується збільшити обсяги ремонтних робіт не тільки на інших вулицях міста, а також і на тротуарах.

Невдовзі в місті також розпочнеться капітальний ремонт дорожнього покриття. Зокрема, планується відремонтувати ділянки дороги на пл. Інтернаціональній, вул. Вокзальній, Сумській, Будильській та Першогвардійській. Зараз триває підготовка усієї необхідної документації, після чого розпочнуться роботи.

Всього на ремонт доріг в 2015 році в міському бюджеті передбачені 1671,2 тис. грн. Зрозуміло, що на ремонт всіх доріг коштів не вистачить. Тож, міський голова Анатолій Троян вже звернувся до лебединців, які вболівають за своє місто, до водіїв, яким щодня доводиться їздити поганами дорогами, до керівників керівниками підприємств, установ і організацій, а також підприємців внести і свій посильний вклад у загальнонародну справу – проведення ремонту міських доріг.

«Щоб кардинально змінити ситуацію, сил однієї влади недостатньо. Тому я звертаюся до всіх керівників великих промислових підприємств, керівників малого і середнього бізнесу, просто небайдужих людей, які мають можливість і мають бажання долучитися до цієї справи, щоби спільними зусиллями покращити ситуацію по дорогах», – сказав міський голова.

І якщо кожен власник автомобіля допоможе заасфальтувати 1 квадратний метр дороги, а підприємства, установи і організації – допомогли б з ремонтом прилеглої до своєї території дороги, тоді б питання доріг в Лебедині було б закрито надовго, а дороги в нашому місті стали б значно кращими.

1227

Перераховувати кошти можна на цільовий рахунок міської ради: Місцевий бюджет м. Лебедина 50110000, р/р 31514931700010 Код 37345566 МФО 837013 ГУДКСУ Сумської області, з поміткою «на ремонт доріг м. Лебедина» або на рахунок КП «Комбінат благоустрою»: банк: АКБ «Індустріалбанк», м. Лебедин, код банку 21103589 МФО: 313849, р/р: 26007010002986, призначення платежу: «ремонт доріг м. Лебедин».

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *