80 миттєвостей Війни

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, що до цих пір людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події.

80 років вже минуло з того часу, коли на українській території пройшли вирішальні криваві битви, і з нашої землі були остаточного вигнані війська нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни.     

Американський історик Тімоті Снайдер відніс територію України до так званих «кривавих земель», де українці стали одним з найбільш постраждалих народів – під час Другої світової війни загинуло понад 9 мільйонів українців.

28 жовтня в Україні щорічно відзначається День визволення нашої країни від фашистських загарбників, а в бібліотеках Лебединської громади до цієї події традиційно проводиться низка історично-просвітницьких заходів.

До 80-річниці визволення України в бібліотечних закладах оформлено книжкові виставки-пам’яті:  «Пам’ятаємо твій подвиг, солдате» (Лебединобобрицька СБФ), «Визволення України: ціна перемоги» (Червленівська СБФ), «28 жовтня – День визволення України» (Пристайлівська  СБФ, Гринцівська СБФ), «Читаю, згадую, віддаю шану…» (МБ №1), «Подвигу вогонь  незгасний» (МБ №2), «Війною зранена душа» (Катеринівська СБФ), «Війна у пам’яті, а в серці мир» (Михайлівська СБФ), «День визволення України» (Будильська СБФ).

Увазі читачів пропонується література як художня так і документальна про події 1944 року, про Другу світову війну, книги про українців, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під обелісками і кому судилося повернутися живими.

До важливої дати в книгозбірнях також пройшли заходи: інформіна «Перемога в серцях поколінь» (Боровеньківська СБФ), інформаційна хвилинка «Без права на забуття» (Підопригорівська СБФ).

Бібліотекарка Лебединобобрицької СБФ Валентина Чеперис разом з активними користувачами вшанували пам’ять загиблих Героїв Другої світової покладанням квітів до пам’ятника воїнам та хвилиною мовчання.

Поділитися