Аудит безпеки: у громаді відбулася перша робоча зустріч ініціативно-мотивованої групи

Днями у виконавчому комітеті Лебединської міської ради відбулася перша робоча зустріч ініціативно-мотивованої групи з проведення аудиту безпеки територій у Лебединській міській територіальній громаді.

Вищевказана група була утворена Розпорядженням міського голови №149-ОД від 9.10.2024. До її складу увійшли представники і представниці громадського сектору, фахівці державних структур та органів місцевого самоврядування.

Одним із основних завдань ініціативно-мотивованої групи є реалізація на локальному рівні державної політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в цілому та Національного плану дій на виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» через проведення аудиту безпеки у громаді зокрема.

Так, під час робочої зустрічі було напрацьовано план обстеження об’єктів громади на предмет їхньої безпечності, інклюзивності та з врахуванням гендерного аспекту. Особлива увага буде приділена елементам інфраструктури, які забезпечують зручний та безпечний доступ для всіх жителів громади.

Ця зустріч засвідчує соціальну відповідальність місцевої влади у співпраці з громадським сектором щодо забезпечення рівних можливостей для всіх категорій населення на території Лебединської міської територіальної громади. Результати обстеження стануть основою для подальших дій у сфері безпеки та безбар’єрності, що сприятиме покращенню якості життя мешканців громади та створенню інклюзивного середовища для всіх.

Зауважимо, що проведення аудиту безпеки на території громади стало можливим завдяки підтримці Уряду Великої Британії, наданої через Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства в межах проєкту “Жінки. Мир. Безпека: діємо разом”, який реалізує Український Жіночий Фонд.

Поділитися