Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території Лебединської громади протягом 9 місяців 2024 року

Питанню стану боротьби зі злочинністю на території Лебединської міської територіальної громади була приділена основна увага під час чергової апаратної наради під головуванням виконуючої обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

Начальник відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області Дмитро СТАНІШЕВСЬКИЙ детально проінформував учасників апаратної наради щодо того, яка ситуація зі злочинністю у громаді та які заходи протидії цьому вживалися відділенням поліції.

Загалом, протягом 9 місяців 2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 318 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та проступки (без урахування закритих).

Із загальної кількості внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяв і повідомлень 181 кримінальних правопорушень (з них 104 по місту, 77 в сільській місцевості) та 137 кримінальних проступків (з них 81 по місту, 56 в сільській місцевості)

Із загальної кількості кримінальних правопорушень:

61 – нетяжкі (33 – місто, 28 – сільська місцевість);

107 – тяжкі (67 – місто, 40 – сільська місцевість);

13 – особливо тяжкі (4 – місто, 9 – сільська місцевість).

Із них за результатами розслідування 140 кримінальних проваджень направлено до суду з обвинувальними актами, 15 з угодою про визнання винуватості, 11 з угодою про примирення, 15 закрито в зв’язку із тим, що втратив чинність закон, яким встановлюється кримінальна протиправна діяльність, 2 закрито у зв’язку зі смертю підозрюваного, за рештою 135 кримінальними провадженнями – триває слідство.

Протягом 9 місяців 2024 року, з числа зареєстрованих кримінальних правопорушень (без урахування закритих) встановлено збитків всього на суму 618 тис. грн., (відшкодовано на суму 164 тис. грн.), з них:

– встановлено збитки фізичним та юридичним особам на суму 476 тис. грн. (з них відшкодовано збитків на суму 101 тис. грн.);

– встановлено збитки, завданих інтересам держави на суму 142 тис. грн. (з них відшкодовано збитків на суму 63 тис. грн.).

Протягом 9 місяців 2024 року, з числа зареєстрованих кримінальних проступків (без урахування закритих) встановлено збитків всього на суму 143 тис. грн., (відшкодовано на суму 75 тис. грн.) з них: встановлено збитки фізичним та юридичним особам на суму 4 тис. грн. (з них відшкодовано збитків на суму 4 тис. грн.); встановлено збитків, завданих інтересам держави на суму 139 тис. грн. (з них відшкодовано збитків на суму 71 тис. грн.).

Протягом 9 місяців 2024 року на території Лебединської міської ради було виявлено 3925 факти порушення адміністративного законодавства, за що громадян було притягнуто до адміністративної відповідальності, в тому числі за порушення публічної безпеки та правопорядку, ПДР та інше.

Поділитися