Підготовка Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) до роботи в осінньо-зимовий період 2024 – 2025 років

Ще одним питанням, детально розглянутим під час апаратної наради було питання щодо роботи Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в осінньо-зимовий період 2024 – 2025 років.

За повідомленням тимчасово виконуючої обов’язки директора Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніни КИЯШКО, розроблений план заходів для підготовки установи до роботи в осінньо-зимовий період 2024 – 2025 років.

Стан виконання заходів наступний:

1. Створено комісію для підготовки стабільної роботи установи в осінньо- зимовий період 2024 – 2025 рр.;

2. Створено постійно діючу бригаду з числа працівників територіального центру для ліквідації нестандартних та аварійних ситуацій;

3. Створено бригаду соціального патрулювання для виявлення одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, бездомних осіб в осінньо-зимовий період 2024-2025 рр.

4. Розроблений та затверджений план заходів щодо підготовки до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 рр. Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг);

5. Призначені відповідальні за підготовку установи до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 рр.

Станом на 20.10.2024 року у відділення соціальної допомоги вдома Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перебуває на обслуговуванні 726 громадян.

Стан готовності житла, де проживають зазначені особи задовільний.

Стан забезпечення твердим паливом підопічних установи 100% (потребувало твердого палива 85 осіб, забезпечено 85 осіб).

Стан забезпечення картоплею та овочами 100% (потребувало 726 осіб, забезпечено 726 осіб).

Подано документів для призначення особам, які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома, субсидій в кількості 614 осіб.

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги створено банк одягу, взуття та білизни.

Також в даному відділенні працює сектор обліку бездомних осіб. Станом на звітну дату бездомні громадяни в Лебединській міській територіальній громаді не зареєстровані.

Соціальні робітники установи обізнані про місцезнаходження пунктів обігріву в Лебединській міській територіальній громаді та доводять актуальну інформацію до підопічних установи.

Інженером з охорони праці та робітником з комплексного обслуговування й ремонту будинків проводяться обстеження помешкань отримувачів соціальних послуг з числа осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Зокрема перевіряється стан справності електропроводки, електроприладів, пічного опалення.

Працівниками 5-ї державної пожежної рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області 17 липня 2024 року було проведено інструктаж по виконанню правил і вимог техніки безпеки і протипожежного захисту з соціальними робітниками Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг); Соціальними робітниками проведено роз’яснювальну бесіду з отримувачами соціальних послуг щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки під особистий підпис.

Поділитися