Опрацювали алгоритм дій у випадку потрапляння особи в ситуацію торгівлі людьми

Щорічно 18 жовтня в Україні відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який покликаний вчергове нагадати про важливість висвітлення проблеми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

Управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради з метою чергового опрацювання  алгоритму дій у випадку потрапляння особи в ситуацію торгівлі людьми в умовах конфлікту проведено засідання круглого столу за участі спеціалістів Лебединського міського центру соціальних служб, служби у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради та інспектора ювенальної превенції Сумського районного управління поліції Головного управління поліції в Сумській області.

Учасники заходу акцентували увагу на Законі України «Про протидію торгівлі людьми»,  Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, а також можливість опрацювання послуги через сервіс «ДІЯ». Торгівля людьми – це ганебне явище, з яким необхідно боротися. Україна активно реалізує міжнародні стандарти у національному законодавстві, налагоджує систему підтримки та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, включаючи можливість отримання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, що передбачає надання різного виду допомоги для повернення особи до нормального життя.

Поділитися