У Лебедині провели в останню дорогу полеглого захисника – солдата Павла КОТЛЯРА

У Лебединській громаді знову скорботний день. Сьогодні провели в останню дорогу полеглого воїна, мужнього, хороброго захисника України, земляка – Павла Васильовича Котляра, який зі зброєю у руках боронив рідну Україну від загарбницьких рук клятого ворога.

Народився Павло Васильович 23 червня 1968 року. У квітні 2021 року прийняв рішення втупити на контрактну строкову службу. З того часу і до останніх днів свого життя Павло Котляр був військовослужбовцем однієї з механізованих бригад, яка приймала і приймає активну участь у відсічі збройної агресії російської федерації. У лавах Збройних Сил України проходив службу на посаді токаря інженерної ремонтної майстерні групи інженернрнр забезпечення. Його вміння швидко полагодити техніку в надскладних умовах не раз ставало у нагоді побратимам.

Військовослужбовець загинув 6 жовтня 2024 року поблизу населеного пункту Міньківка Бахмутського району Донецької області, внаслідок обстрілу ворожим БпЛА. Героєві назавжди залишиться 56 років… Вдома на нього чекала родина, дружина і син.

Церемонія прощання з полеглим захисником розпочалася у Свято – Троїцькій Успенській церкві. Далі траурна процесія рушила центральними вулицями Лебедина до місця поховання загиблого. Військовослужбовця пронесли крізь живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях Героя квітами.

Прощальне слово та глибокі співчуття рідним та близьким Павла Васильовича висловили начальник відділу мобілізаційної, оборонної роботи та з питань надзвичайних ситуацій Олександр Білик і начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор ЯЧМЕНЬОВ.

Поховали Павла Котляра на Алеї Слави з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти.

Висловлюємо щирі співчуття близьким та рідним загиблого з приводу тяжкої втрати. Світла пам’ять та безмежна вдячність за вірність Батьківщині навіки залишиться у наших серцях.

Нехай Господь Бог допоможе рідним пережити гіркий біль непоправної втрати.

Спочивай з миром, Герою!

Поділитися