У Лебедині попрощалися із загиблим захисником – старшим сержантом Сергієм ПУСТОВИМ

Сьогодні у громаді знову скорботний день. Цього дня у Лебедині попрощалися ще з одним Героєм – старшим сержантом Сергієм Івановичем Пустовим.  

Віддати останню шану військовому прийшли рідні, близькі, знайомі, військовослужбовці, жителі громади.

Сергій Пустовий народився 5 червня 1974 року у селі Московський Бобрик (нині – Лебединий Бобрик). Був цивільною людиною, але, як справжній чоловік, завжди готовий стати на захист Батьківщини. Ще юнаком проходив строкову військову службу на посаді командира відділення. З 2014 року, коли російська федерація розпочала гібридну війну в Донецькій і Луганській областях, Сергій Іванович захищав суверенітет і територіальну цілісність України у складі окремої мотопіхотної бригади. Після демобілізації у 2017 році приймав участь у військових польових зборах.

Не міг бути осторонь і після повномасштабного вторгнення. 17 травня 2023 року був призваний на військову службу по мобілізації. У лавах Збройних Сил України займав посаду командира кулеметного взводу роти вогневої підтримки однієї з військових частин.

Життя бійця обірвалося 1 жовтня 2024 року поблизу населеного пункту Невське Сватівського району Луганської області, під час штурмових дій ворога.

Героєві назавжди залишиться 50 років… Вдома на нього чекали батьки, рідна сестра, дружина і син.

Заупокійна служба за полеглим воїном розпочалася у Свято-Троїцькій Успенській церкві. Далі жителі громади живим коридором, встеляючи останній шлях Сергія Івановича квітами і прихиливши коліна, віддали останню шану його світлій пам’яті.

На місці поховання військового прощальне слово виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко і начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов.

Жителі громади попрощалися з Сергієм Пустовим під звуки Державного Гімну України та залпи почесної варти. Поховали військового на одному із місцевих кладовищ, разом з іншими Героями, які загинули за волю і незалежність України.

Висловлюємо щирі співчуття сім’ї, близьким, друзям та побратимам. Нехай пам’ять про всіх загиблих згуртує нас, дасть силу та волю, мудрість і наснагу, щоб помститися за кожного, хто не повернувся з війни та здобути Перемогу!

Вічна пам’ять та слава Герою! Слава Україні!  

Поділитися