Стан готовності комунального підприємства «Лебединтеплоенерго» до опалювального періоду

Питання щодо стану готовності комунального підприємства «Лебединтеплоенерго» до опалювального періоду було детально розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконучої обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

Як повідоми директор підприємства Павло ЛЮБИВИЙ, КП «Лебединтеплоенерго» є юридичною особою, створеною згідно вимог чинного законодавства України. Пріоритетним напрямком діяльності КП «Лебединтеплоенерго» є забезпечення тепловою енергією житлового фонду, соціальної сфери та інших споживачів. КП «Лебединтеплоенерго» є природним монополістом у галузі теплопостачання міста.

Підприємством укладені договори на послугу з постачання теплової енергії на 2024 рік із 7 споживачами – юридичними особами, із них 6 бюджетних установ та 92 споживачами – фізичними особами. У господарському віданні знаходиться 6 котелень та 1 топкова, які обладнані 20 котлами, загальною потужністю 12,5 Гкал. У котельнях для виробництва теплової енергії використовується як природній газ так і альтернативні види палива (дрова, пелети). На котельнях встановлено 3 котли з використанням пелет, 7 котлів з використанням дров.

Для транспортування теплової енергії підприємство експлуатує теплові мереж загальною довжиною 4,5 км (у 2-трубному вимірі).

Незважаючи на складне фінансове становище, підприємство, у рамках наявних фінансових і людських ресурсів за кошти підприємства виконало наступні заходи:

провело лабораторні вимірювання електрообладнання і заземлюючих пристроїв, ремонт і технічне обслуговування обладнання електричних і теплових установок і мереж;

провело повірку промислових лічильників та коректорів об’єму природнього газу по котельнях підприємства, технічне обслуговування газового обладнання на всіх котельнях підприємства та заміну кранів на газопроводах у котельнях;

промивку та гідравлічні випробування теплових установок та теплових мереж, укомплектувало аварійним запасом необхідного обладнання, резервного дизельного пального в разі відключення електроенергії на дві доби;

провело заміну та ремонт труб на теплових мережах на котельнях, протяжністю 418 м;

провело поточний ремонт приміщення та покрівлі у котельнях, ремонт несучої стіни та покрівлі у котельні;

частково замінено запірну арматуру на трубопроводах у котельнях.

На сьогоднішній день інспекцією Держенергонагляду підписані Акти голови підприємства до опалювального періоду 2024 – 2025 р.р.

На придбання паливно-енергетичних ресурсів задля сталого проходження опалювального сезону 17.09.2024 року укладено договір на постачання та транспортування природнього газу з підприємством ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдінг», а також заключено договори на розподіл природнього постачання електричної енергії, води та пелет. Заготовлено дрова та пелети.

КП «Лебединтеплоенерго» повідомляє, що до опалювального періоду 2024 років підприємство підготовлено і повноцінно може забезпечити теплопостачання споживачів.

Поділитися