У Лебединській громаді відзначили День захисників і захисниць України

Сьогодні, з нагоди Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, Свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка з давніх -давен була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань, у Лебединській громаді відбувся ряд тематичних заходів.

На знак вшанування пам’яті захисників України, Героїв новітньої історії України, які віддали за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України найдорожче – свої життя відбулася лаконічна церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку – Кам’яного хреста «Воїнам, що віддали свої життя за Україну» за участі виконуючої обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО, першого заступника міського голови Ольги ЗІКЄЄВОЇ, заступника начальника ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) майора Ярослава ШЕВЧЕНКА та виконуючої обов’язки директора Лебединського фахового медичного коледжу імені професора М.І.Ситенка Жанни СМОЛОВОЇ. Присутні вшанували пам’ять всіх, хто загинув, захищаючи країну від підступного і жорстокого ворога, хвилиною мовчання.

У хвилині мовчання спинилася уся Лебединська громада о 9 годині ранку: люди завмерли, щоб вшанувати пам’ять загиблих військових і мирних мешканців, було призупинено рух транспорту.

Окрім меморіальних заходів, у Лебединській громаді привітали зі святом воїнів-захисників, які брали безпосередню участь у бойових діях під час повномасштабного вторгнення російської федерації, але, на жаль, отримали серйозні поранення та були демобілізовані.

Зі словами найщиріших вітань, підтримки, вдячності звернулися до мужніх і хоробрих воїнів, уродженців Лебединської громади виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО та перший заступник міського голови Ольга ЗІКЄЄВА, привітав зі святом побратимів і заступник начальника ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) майор Ярослав ШЕВЧЕНКО. Побажавши захисникам міцного здоров’я, стійкості духу й непохитної віри у кращий прийдешній день, представники влади передали їм також пам’ятні подарунки.

Сьогодні ми віддаємо шану незламності духу захисників України, які здобували та відстоювали незалежність України в минулому, а також мужності та героїзму воїнів Сил оборони України, ветеранів, добровольців, волонтерів, які нині захищають суверенітет і територіальну цілісність України.

Нехай їх оберігає Господь, а ми щоденною молитвою і об’єднавши всі наші зусилля, бо лиш у єдності наша сила, наближаємо нашу Перемогу!

Поділитися