Шановні жителі Лебединської громади, вкотре нагадуємо: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!

Днями до нас звернулися небайдужі мешканці мікрорайону «Черемушки» щодо санітарного стану контейнерного майданчика, який знаходиться у цьому мікрорайоні. Власне, мова шла про велику кількість твердих побутових відходів, накиданих поза контейнерами для збору сміття. Втім, коли ми на власні очі побачили цей контейнерний майданчик, то те, що там накладено по всьому периметру, важко назвати твердими побутовими відходами, які, відповідно договору, має вивозити комунальне підприємство «Комбінат благоустрою». Матраци, дивани, сантехніка (унітаз), дошки, пластикові відра, купа одягу, купа сухої рослинності та ще купа всього того, що було викинуто очевидно місцевими жителями просто на землю, навіть не до контейнерів. Одяг, дбайливо розвішаний, наче на викладці. Ну так, зрозуміло, може ще комусь згодиться!

Варто зазначити, що біля самих контейнерів є оголошення, у якому КП «Комбінат благоустрою» ввічливо нагадує, що до твердих побутових відходів, які підприємство вивозить, не входить: будівельне сміття, великогабаритні відходи та ремонтні відходи. Словом, усе те, що якраз там наскладено. В оголошенні вказано також, що таке сміття вивозиться за індивідуальним замовленням.

Шановні, ми хочемо жити у чистоті і порядку, але що кожен з нас, як свідомий громадянин для цього зробив? Якщо у вас є одяг, який ви вже не носитимете, але вважаєте його іще придатним, то будь ласка, віддайте його адресно (!) тим, хто цього потребує, чи зверніться до соціальних служб, які вам у цьому допоможуть! Або віддайте до церкви, священнослужителі обов’язково передадуть цей одяг тим, хто має у ньому потребу.

Якщо ви зробили удома ремонт і викинули певні меблі, які вам вже не потрібні чи вживану сантехніку (на кшталт унітаза), то або самостійно відвезіть, або організуйте транспортування цього всього на місцеве сміттєзвалище, яке, між іншим, знаходиться дуже близько до мікрорайону «Черемушки». До речі, комунальне підприємство «Комбінат благоустрою» надає індивідуальні платні послуги із вивезення великогабаритного сміття чи ремонтних відходів, тобто того сміття, яке, відповідно умовам договору, не повинно забиратися із контейнерів, для цього просто треба звернутися до підприємства.

Чистота навколо починається з кожного з нас, кожен наш свідомий крок: не викинути папірець чи пляшку посеред вулиці на землю, зібрані тверді побутові відходи вкинути до контейнера, не складати гори непотребу обабіч контейнерів, будучи твердо впевненим, що хтось має усе прибрати – кожен такий крок наближає нас до цивілізації, якої ми так прагнемо!

Шановні громадяни, гори цього сміття, яке ви складаєте біля контейнерів призведуть до незадовільного санітарного стану, адже там вже зараз живуть щури, які можуть бути переносниками таких хвороб, як сказ, лептоспіроз, сальмонельоз, хвороба Вейля, гельмінтози та багато чого іншого. А тому щоб не допустити виникнення надзвичайної ситуації, зверніться до комунального підприємства «Комбінат благоустрою» щодо надання вищезгаданих окремих платних послуг із вивезення сміття та забезпечте благоустрій території та належний санітарний стан!

Поділитися