У громаді провели в останню дорогу сержанта Віктора ЯКОВЕНКА

Знову у скорботі Лебединська громада. Сьогодні попрощалися із захисником України, уродженцем села Пристайлове – сержантом Віктором Васильовичем Яковенком.

Його боротьба за незалежність і територіальну цілісність нашої держави розпочалася 19 квітня 2022 року і закінчилася назавжди 22 вересня 2024 року. Серце Героя перестало битися поблизу населеного пункту Андріївка Краматорського району Донецької області.  

Не дочекалися захисника живим рідні, мати і десятирічний син. Героєві назавжди залишиться 42 роки …

Віктор Васильович був вправним військовим і надійним побратимом, сумлінно виконував бойові завдання. Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України від 21.09.2022 р. № 1301 відзначений почесним нагрудним знаком «Сталевий хрест».

Провести Віктора Яковенка в останню дорогу прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, представники влади, духовенства і жителі громади. Церемонія прощання з воїном розпочалася у рідному Пристайловому. Після чого земляки живим коридором провели траурну процесію до Лебедина, де у Свято-Троїцькій Успенській церкві продовжилося прощання із захисником. Далі труну із Героєм пронесли крізь живий коридор до місця поховання, а жителі громади у скорботі схиляли голови і встеляли його останній шлях квітами.

З прощальним словом виступили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко і тимчасово виконуючий обов’язки начальника ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), майор Ярослав Шевченко.

Поховали захисника з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій новітні Герої нашої держави. Тепер Віктор Васильович навічно з небесною вартою, а над його могилою майорітиме синьо-жовтий стяг, символ країни, за волю і незалежність якої він віддав найцінніше – своє життя.  

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Віктора Яковенка. Це – гірка втрата та нестерпний біль. Низький уклін та безмежна вдячність Герою! Нехай світлий спомин про воїна назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто його знав, любив та шанував.

Поділитися