У Куданівці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Максима БОСЕНКА

У Куданівці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – старшого солдата Максима Олеговича Босенка.

Меморіальну дошку встановили у рідному селі Героя, поблизу Братської могили воїнам та Пам’ятного знака воїнам-землякам, які загинули у роки Другої Світової війни.

Народився Максим Босенко 5 липня 1996 року у селі Куданівка. Навчався у школах міста Суми, сіл Гарбузівка, Нижня Сироватка. Після здобуття загальної середньої освіти навчався в Сумському хіміко-технологічному центрі професійно-технічної освіти. Після чого працював на ПАТ «СУМИХІМПРОМ».

До лав Збройних Сил України був призваний у квітні 2022 року. Військову службу проходив спочатку в окремій мотопіхотній бригаді, згодом перевівся штурмовиком до однієї з танкових бригад.

Вірний військовій присязі на вірність українському народові, мужньо виконавши свій військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, боєць загинув 8 червня 2023 року під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області.

Тривалий час Максим Босенко вважався зниклим безвісти. Завдяки зусиллям побратимів тіло полеглого захисника вдалося евакуювати з місця запеклих боїв, і 22 грудня 2023 року його поховали на Алеї Слави у Лебедині.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки військовослужбовцю були присутні рідні та близькі, друзі і побратими, представники влади і духовенства, жителі громади.

Щирі співчуття родині Героя висловила виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко. Мати захисника Наталія Запорожець зі сльозами на очах ділилася світлими спогадами про єдиного сина. Побратим Сергій розповів, яким життєрадісним та веселим, мужнім і надійним військовим був Максим.

Право відкрити меморіальну дошку було надано матері полеглого бійця Наталії Запорожець і виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко. Благочинний Лебединського округу протоієрей – отець Богдан здійснив чин освячення пам’ятного знаку. Після чого учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки військового.

Присутні хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті Максима Босенка та всіх захисників, які віддали своє життя за рідну Україну.

Гідно організувати захід на честь полеглого бійця допоміг колектив відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Вічна пам’ять та слава Максиму Босенку, який віддав своє молоде життя за свободу нашого народу, суверенітет і територіальну цілісність України.

Спочивай з миром, Герою! Твій подвиг навічно житиме в наших серцях!

Поділитися