Проєкт “Національний кешбек”

Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання грошової допомоги українцям у рамках програми «Національний кешбек». Відповідно до нього, громадяни отримуватимуть компенсацію 10 % вартості куплених ними українських товарів. Програма запрацює 2 вересня 2024 року.

Ця ініціатива спрямована на підтримку найвразливіших верств населення, заохочення до використання безготівкових розрахунків, сприяння легалізації та фіскалізації економіки, а також підвищення лояльності до вітчизняних виробників.

З 24 серпня 2024 року українські виробники можуть подавати заявки на участь у програмі «Національний кешбек» через портал Дія. Відповідно до умов, кешбек надаватиметься на будь-які споживчі товари українського виробництва, за винятком підакцизних товарів, включаючи ліки. Участь у програмі є добровільною, тому кешбек буде доступний тільки на ті товари, які виробники включать до програми.

Щоб взяти участь у програмі, виробникам необхідно:

  • подати заяву про включення до Переліку українських виробників;
  • зареєструватись на Порталі Дія та підтвердити свою заяву електронним підписом (КЕП);
  • подати заяву для внесення вашої продукції до Переліку українських товарів та підтвердити її за допомогою КЕП.

У програмі можуть брати участь також торгові мережі та магазини, включаючи онлайн-магазини, які працюють на загальній системі оподаткування і приймають платіжні картки. Продавцям потрібно налаштувати РРО, аби фіскальний чек містив штрих-код товару. Реєстрація для торгових мереж розпочнеться з 28 серпня 2024 року.

Щоб стати учасниками програми, продавцям необхідно:

  • потрібно бути на загальній системі оподаткування;
  • подати заяву про приєднання до Переліку продавців через Портал Дія і підтвердити її за допомогою КЕП.

Щоб отримувати кешбек, споживачам потрібно в банках, картками яких людина користується, надати згоду на передачу інформації про оплати в магазинах, що приєднались до програми. А також в одному із банків відкрити спеціальний рахунок та отримати віртуальну або фізичну карту у додатку чи фізичному відділенні. Потім у мобільному застосунку Дія необхідно вибрати послугу «Національний кешбек» і вказати картку, на яку буде зараховуватися кешбек.

Максимальна сума кешбеку становить 3 тис. грн на місяць. Ці кошти можна буде витратити на оплату послуг, зокрема комунальних та медичних, придбання військових облігацій або зробити донат на підтримку збройних сил.

Більше інформації про умови програми можна знайти за посиланням http://surl.li/akbuws.

Поділитися