У громаді відбулися заходи до Дня пам’яті Захисників України

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цього дня ми віддаємо шану захисникам, які, боронячи нашу Батьківщину, віддавали своє життя за її свободу та незалежність, а також як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

З нагоди відзначення цієї дати у Лебединській громаді відбулося ряд меморіальних заходів. Тимчасово виконуюча обов’язки міського голови Ольга Зікєєва, представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, військовослужбовці та родини полеглих вшанували пам’ять українських Захисників і Захисниць хвилиною мовчання і покладанням квітів до Кам’яного хреста «Воїнам, що віддали своє життя за Україну».

Представники влади відвідали місця поховання усіх бійців і віддали шану нашим землякам, які загинули у боротьбі за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Місця поховання Героїв, уродженців Лебединщини, вшанували і на старостинських округах громади.   

Цього дня на Алеї Слави відбулася загальноміська панахида, де рідні та близькі загиблих, представники духовенства та військовослужбовці об’єдналися у спільній молитві за спокій душ полеглих Захисників.

Також з нагоди Дня пам’яті Захисників України у Лебединському міському краєзнавчому музеї відбулося засідання круглого столу, у якому взяли участь представники міської влади та її структурних підрозділів на чолі з тимчасово виконуючою обов’язки міського голови Ольгою Зікєєвою, рідні загиблих захисників Віолета Мякотіна та Аліна Андрущенко, лицар ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, капітан Володимир Глюза та краєзнавці. Цей захід організовано відділом культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради за участі артистів Лебединського міського будинку культури.

«Щороку, 29 серпня ми згадуємо і вшановуємо пам’ять тих мужніх і відчайдушних бійців, яким ми завдячуємо за кожен день, прожитий у вільній країні. Ми повсякчас пам’ятаємо і будемо пам’ятати, що за свободу України і кожного з нас заплачено надто високу ціну – тисячі життів найкращих синів і дочок нашої Батьківщини», – зазначає виконуюча обов’язки міського голови Ольга Зікєєва. – «Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті та поваги тим українцям, які національну самосвідомість поставили вище за власне життя. Тож, цінуймо свободу і незалежність, робімо Україну сильною і процвітаючою, адже саме цього прагнули усі, хто загинув у боротьбі за нашу землю!»

Поділитися