Жертовність в ім’я України

29 серпня українці вшановують День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. День, який увічнює героїзм військових і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину та нагадує всім про Іловайську трагедію.

До цієї дати в публічних бібліотеках Лебединської громади були оформлені книжкові виставки-вшанування: «Уклін живим, полеглим слава!» (МБ №1), «Герої нашої Батьківщини» (Курганська СБФ), «Вони заслужили на пам’ять і шану!» (МБ №3), «Пам’ятаємо заради майбутнього» (ЦМБ), «Ми пам’ятаємо «сонях» (МБ №2), «Героям Слава!» (Бишкінська СБФ), «’День Героїв України» (Пристайлівська СБФ), «Їм у віках судилося безсмертя» (Василівська СБФ), «Слава Україні! Героям Слава!» (Катеринівська СБФ).

Користувачі різного віку можуть познайомитися з виданнями – спогадами про загиблих українських воїнів, які захищали нашу землю з початку російсько-української війни. Це книги людської пам’яті про незабутніх: «Іловайський щоденник» Романа Зіненка, «Іловайськ» Євгена Положія, «Герої нашого часу», «Героям слава!», «Вічна пам’ять Героям!» та інші видання.

Година пам’яті «Низький уклін і тричі «слава!», дорогі захисники» для юних жителів села Куданівка пройшла в міській бібліотеці №3 та відбулося покладання квітів до дошки пам’яті загиблого Героя.

Також покладання квітів до пам’ятних дошок і могил полеглих захисників та бесіди на тему «Герої нашого часу» організували Підопригорівська СБФ, Василівська СБФ, Бишкінська СБФ, Катеринівська СБФ.

Ворожбянська СБФ для жителів села провела годину-реквієм до Дня пам’яті захисників України «Герої не вмирають». Після заходу присутні вшанували пам’ять загиблих односельчан хвилиною мовчання та квітами.

В центральній міській бібліотеці діти на асфальті малювали війну і мир та висловили слова вдячності захисникам за подвиг. Сьогодні згадайте у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої життя за наше майбутнє, запаліть свічу, і хай пам’ять про всіх невинно убитих згуртує живих, дасть нам силу і наснагу витримати всі випробування.

Поділитися