Місто-побратим Дрогобич гостинно зустрів дітей окремих категорій з Лебединської громади

З неповторними враженнями та морем позитиву нещодавно діти Лебединської міської територіальної громади повернулися з міста-побратима Дрогобича.

Це стало можливим завдяки Договору про співпрацю між містами Дрогобич та Лебедин, укладеному у липні 2022 року, та особистої уваги, підтримки та небайдужого ставлення, яке ми відчуваємо від міського голови Дрогобича Тараса Кучми, керівника Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксани Матчишин і депутатського корпусу Дрогобицької міської ради.  

Діти приїхали у гарному настрої, відпочили, отримали масу задоволень та вражень. Вони у захваті від природи Карпат, від чистого повітря, високих гір, цікавих знайомств та ставлення до них всіх організаторів та причетних до відпочинку людей.

Адже з першого дня приїзду діти були оточені увагою та турботою. Кожен день перебування було продумано і підготовлено заздалегідь. Спортивно-розважальні програми, екскурсії не залишили часу на нудьгу. При цьому діти не були перевантажені, а весь час захоплені справою. У всіх дітей було багато можливостей проявити себе у новому  оточенні.

Для дітей було організовано низку різноманітних активностей: пізнавальні екскурсії визначними місцями Дрогобича, відвідування музеїв, зоопарку та дельфінарію. Незабутнє естетичне враження на відвідувачів з Лебединщини справили садиба Якова Франка та музей-заповідник Івана Франка в Нагуєвичах, музей «Дрогобиччина», у якому можна було ознайомитися з експозицією, що присвячена діяльності УПА на Дрогобиччині, бібліотека імені видатного політичного діяча В’ячеслава Чорновола та новостворена Алея Слави.

Справжнім подарунком для наших дітей до Дня Незалежності України стало відвідування Міської ратуші і виконання Державного Гімну України та пісні «Ой, у лузі червона калина» разом з міським головою Тарасом Кучмою. Під час перебування у місті-побратимі, всі діти отримали пам’ятні подарунки та книжки.

Дякуємо міському голові Дрогобича Тарасу Кучмі, першому заступнику міського голови Роману Бейзику, керівнику Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксані Матчишин, психологині пані Мар’яні та всім, хто приймав участь в організації відпочинку та створив незабутні враження для наших дітей.  

Поділитися