Робота КЗ «Лебединська місцева пожежна охорона»

Основним питанням апаратної наради, проведеної тимчасово виконуючою обов’язки міського голови Ольгою ЗІКЄЄВОЮ, було питання про роботу комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» щодо забезпечення пожежної безпеки на території Лебединської міської територіальної громади.

Як детально проінформував учасників апаратної наради начальник комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» виконавчого комітету Лебединської міської ради Димитрій ЗІКЄЄВ, комунальний заклад створений рішенням тридцятої сесії Лебединської міської ради восьмого скликання від 31 травня 2021 року №302-МР. Метою діяльності комунального закладу є:

– запобігання виникненню пожеж та їх наслідків на території Лебединської міської територіальної громади;

– невідкладне реагування на пожежі, надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, проведення пошукових, пожежно-рятувальних робіт на території;

– локалізація зон впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час пожеж, аварій та катастроф.

КЗ «МПО» є неприбутковою організацією та утримується за рахунок коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади. До складу КЗ «МПО» входить 4 місцеві пожежні команди: Будильська МПК, Гринцівська МПК, Межиріцька МПК, Великовисторопське МПК.

За 2023 рік на утримання комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» використано коштів із загального фонду місцевого бюджету 2286872 гривень, із спеціальному фонду 112560 гривень. На оплату праці і нарахування на заробітну плату працівників комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» витрачено 1878261 гривень. На придбання товарів та оплату послуг використано 258870 гривень, а саме:

– на придбання бензину, мастил та запчастин до пожежних автомобілів було витрачено 225670 гривень,

– на оплату послуг використано 33200 гривень,

– на оплату комунальних послуг витрачено 130444 гривень,

– на страхування працівників пожежної охорони і було використано 19 296гривень (12 чол. по 1608 гривень).

Зі спеціального рахунку закладу було придбано 12 комплеків спеціального одягу та спеціального взуття для працівників закладу. Було  проведено техогляд та обов’язкове страхування автомобілів згідно законодавства.

Протягом 2023 року працівниками пожежних команд було здійснено 41 виїзди на гасіння та ліквідацію пожеж. Станом на 1 серпня 2024 року кількість пожеж збільшилася у 2 рази у порівнянні з показниками минулого року, вже було 84 виїзди.

Поділитися