Стан виконання Програми соціального захисту населення Лебединської міської територіальної громади на 2022-2024 роки за І півріччя 2024 року

Саме питанню щодо виконання Програми соціального захисту населення Лебединської міської територіальної громади на 2022-2024 роки за І півріччя 2024 року була приділена основна увага під час чергового засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Як проінформувала членів виконавчого комітету заступник начальника управління праці та соціального захисту населення – начальник відділу контролю і організації надання соціальних послуг та гуманітарної допомоги Світлана ПЕТРОВА, з метою реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, яке проживає на території Лебединської міської територіальної громади та підвищення життєвого рівня малозабезпечених громадян, осіб з інвалідністю, одиноких пенсіонерів, сімей, дітей та молоді, які потрапили в складні життєві обставини, ветеранів війни та членів їх родин, сприяння у задоволенні їх соціальних потреб, рішенням сімнадцятої сесії Лебединської міської ради восьмого скликання від 26.07.2021 № 399-МР «Про затвердження Програми соціального захисту населення Лебединської міської територіальної громади на 2022-2024 роки» (далі – Програма) затверджена ця Програма.

На виконання заходів Програми на 2024 бюджетний рік затверджено асигнування в сумі 6 107,53 тис. гривень.

За звітний період у рамках Програми за рахунок коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади 9 особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп виплачено щомісячну грошову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг на загальну суму 19,90 тис. гривень; 9 особам, які потребують лікування шляхом гемодіалізу, виплачено щомісячну допомогу на суму 100,25 тис. гривень.

З початку року двом дітям з інвалідністю, які мають орфанні захворювання, виплачено грошову допомогу на суму 217,72 тис. гривень, 41 особі з інвалідністю виплачено допомогу на придбання засобів медичного призначення на загальну суму 181,09 тис. гривень. Забезпечено слуховим апаратом 1 особу на суму 4,38 тис. гривень.

Пільгами на послуги зв’язку скористалася 51 особа, що має на це право згідно із чинним законодавством України. Використано коштів із бюджету Лебединської міської територіальної громади на загальну суму 26,63 тис. гривень.

Виплачено щомісячних стипендій 3 особам, яким виповнилося 100 і більше років, на суму 10,17 тис. гривень. Надано матеріальної допомоги на подолання наслідків стихійного лиха, проведення лікування 36 особам на суму 28,80 тис. гривень. Виплачено одноразову допомогу 96 членам добровольчого формування Лебединської міської територіальної громади на загальну суму
2 397,74 тис. гривень.

Призначено та виплачено компенсації за надання соціальних послуг 86 особам на суму 1 146,65 тис. гривень.

З метою покращення соціального захисту пільгових категорій населення у бюджеті Лебединської міської територіальної громади на 2024 рік передбачено кошти на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом у приміському сполученні в сумі 122,40 тис. гривень. За цим напрямком з початку 2024 року здійснено компенсаційних виплат на суму 61,20 тис. гривень.

На соціальний захист Захисників і Захисниць України в бюджеті Лебединської міської територіальної громади передбачено 945,07 тис. гривень.

За звітний період виплачено:

щомісячну грошову допомогу 17 дітям загиблих Захисників України на суму 45,50 тис. гривень;

одноразову допомогу 39 пораненим військовослужбовцям на суму 117,0 тис. гривень;

одноразову грошову допомогу на лікування 3 військовослужбовцям на суму 6,0 тис. гривень;

одноразову допомогу 24 сім’ям загиблих Захисників і Захисниць України на суму 97,50 тис. гривень;

одноразову допомогу 7 сім’ям військовослужбовців, що пропали безвісти (або знаходяться в полоні), на суму 21,00 тис. гривень;

грошову допомогу на виготовлення, встановлення намогильної споруди та елементів благоустрою 7 сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на загальну суму 210,00 тис. гривень.

Крім того, передбачено кошти в сумі 19,22 тис. гривень на забезпечення санаторно-курортними путівками осіб з числа членів сімей загиблих Захисників України та 17,85 тис. гривень для оздоровлення військовослужбовців звільнених з військової служби за станом здоров’я. У І півріччі 2024 року оздоровлено одного військовослужбовця на суму 16,02 тис. гривень.

З метою оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції (далі – ЧАЕС), у бюджеті Лебединської міської територіальної громади затверджено асигнування в сумі 16,02 тис. гривень. Одна особа з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС 1 категорії пройшла оздоровлення у червні 2024 року.

До дня роковин Чорнобильської катастрофи двох осіб з інвалідністю 1 групи, пов’язаної з виконанням робіт із ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відзначено подяками та цінними подарунками. Використано коштів з бюджету Лебединської міської територіальної громади в сумі 0,9 тис. гривень.

На заходи з реалізації Програми із забезпечення державної політики у сфері сім’їз бюджету Лебединської міської територіальної громади виділено 15,50 тис. гривень. Станом на 1 липня 2024 року управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради використані кошти у сумі 11,00 тис. гривень, а саме:

на проведення онлайн-фестивалю «Дитячі таланти Лебединщини – 2024» – 7,00 тис. гривень;

на проведення заходу «Подаруй родині радість» – 4,00 тис. гривень.

На виконання заходів з реалізації рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у бюджеті Лебединської міської територіальної громади затверджено 14,45 тис. гривень. За звітний період управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради використано 9,15 тис. гривень, а саме:

на вшанування матерів загиблих Захисників та Захисниць України до Дня матері – 4, 00 тис. гривень;

на вшанування батьків одинаків до Дня батька – 2,75 тис. гривень;

на вшанування жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» – 2,00 тис. гривень;

на проведення круглого столу щодо здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству – 0,40 тис. гривень.

На виконання заходів з протидії торгівлі людьми, надання допомоги постраждалим особам виділено кошти у сумі – 1,9 тис. гривень. Станом на 1 липня 2024 року кошти не використовувались.

Поділитися