Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

У виконавчому комітеті Лебединської міської ради під головуванням виконуючої обов’язки міського голови Світлани Горошко відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Серед питань порядку денного було опрацьовано, зокрема, питання про надання до Жовтневого районного суду м. Харкова висновку про доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав відносно малолітньої особи.

Під час роботи комісії було також розглянуто одне питання щодо продовження терміну перебування дитини, позбавленої батьківського піклування у Комунальному закладі Сумської обласної ради «Хоружівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей області» та два питання щодо надання дозволу на повернення дітей з вищевказаного закладу.

Члени комісії також розглянули клопотання Комунального закладу Сумської обласної ради «Штепівський навчально-реабілітаційний центр» щодо продовження строку повного державного утримання та цілодобового перебування дитини-сироти та розглянули два питання щодо надання дозволів на укладання договорів, де однією із сторін є неповнолітня особа.

Під час проведення засідання було опрацьовано сім клопотань Лебединського міського центру соціальних служб щодо постановки на соціальний супровід сімей, одне – щодо продовження соціального супроводу та одне – щодо зняття з соціального супроводу сімей.

Крім того, членами комісії розглянуто питання про тимчасове влаштування у сім’ю родичів/знайомих дітей, що залишились без батьківського піклування та надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройної агресії.

За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Поділитися