У Лебедині попрощалися із загиблим військовим – головним сержантом Сергієм СЕМЕНЕНКОМ

Сьогодні у Лебединській громаді попрощалися ще з одним мужнім захисником – головним сержантом Сергієм Михайловичем Семененком, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю від підступного ворога.

Народився і виріс Сергій Михайлович у селі Великий Вистороп. Останнім часом проживав у Лебедині, але щоразу навідувався у рідне село. Про нього згадують як про добру і чуйну людину, достойного сина своїх батьків, який завжди допомагав знайомим і односельчанам.

Але безжальна війна забрала життя вірного сина своєї Батьківщини. Сергій Семененко з честю і гідністю виконав свій громадянський і військовий обов’язок. Загинув чоловік 8 серпня 2024 року у ході виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Желанне Покровського району Донецької області, внаслідок травм, отриманих під час артилерійського обстрілу.      

Героєві назавжди залишиться 53 роки…

Прощались із Сергієм Семененком рідні, близькі, друзі, військовослужбовці, керівники і жителі громади, які прийшли віддати шану й схилити голови за найвищу жертву загиблого в ім’я Батьківщини. В останню дорогу полеглого захисника громадяни провели квітами, патріотичною символікою та живим коридором.

Прощальну промову на місці поховання виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, староста Великовисторопського старостинського округу Олена Коваленко і т.в.о. начальника другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) майор Ярослав Шевченко.

Поховали Героя на Алеї Слави з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти. Виконуючу останню волю полеглого бійця, під час прощання на цвинтарі звучала улюблена композиція Сергія Михайловича – пісня «Яворина» у виконанні Степана Гіги.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисника. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Спочивай з миром, Герою!

Поділитися