Helvetas оголошує конкурс грантів для бізнесу на організацію стажувань

Шановні роботодавці!

Helvetas оголошує конкурс грантів для бізнесу на організацію стажувань

Представництво Helvetas Swiss Intercooperation в Україні, у співпраці з Державною службою зайнятості, оголошує конкурс для бізнесів у Харківській, Сумській та Полтавській областях на організацію трьохмісячних стажувань.

Конкурс проводиться в рамках проєкту «Підтримка відновлення соціальної та фінансової стійкості громад у постраждалих від війни громадах на сході та заході України», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та виконується Helvetas у партнерстві з JERU.

Мета програми: допомогти інтегруватися в економічні процеси населенню та внутрішньо переміщеним особам на Сході України, через проходження стажувань з можливим подальшим працевлаштуванням на підприємствах, з особливим акцентом на інтеграцію вразливих категорій населення.

Умови конкурсу: організаціястажування протягом 3 місяців у період вересень – грудень 2024 року. Кількість стажерів: від 3 до 6 осіб, в залежності від потреб та планів підприємства щодо масштабування діяльності.Бізнес відповідатиме за пошук кандидатів, за сприяння обласних / місцевих центрів зайнятості та Helvetas.

На період стажування з обраними кандидатами мають бути укладені трудові договори, договори цивільно-правового характеру (ЦПХ), контракти з фізичними особами-підприємцями (ФОП), або інші види трудових відносин, дозволені українським законодавством, для забезпечення офіційної оплати податків.

При відборі стажерів перевага надаватиметься особам, які належать до вразливих категорій населення: люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, ветерани, безробітні, особи з доходом менше 3600 грн., одинокі матері чи батьки, члени сімей з 3 і більше дітьми, особи старше 45 років.

Розмір гранту: залежить від кількості стажерів (за умовами конкурсу від 3 до 6 осіб на одне підприємство). Середня сума: від 44 000 до 66 000 тис. грн за одного стажера за 3 місяці з урахуванням податків та зборів. Відповідно:

3 стажери – від 132 000 до 396 000 грн.

4 стажери – від 176 000 до 264 000 грн.

5 стажерів – від 220 000 до 330 000 грн.

6 стажерів – від 264 000 до 396 000 грн.

Критерії до апліканта:

  • ФОП або юридична особа, що є субʼєктами малого або середнього бізнесу. Підтримка громадських та благодійних організацій в рамках цього конкурсу не передбачена.
  • Мінімальна кількість співробітників на день подачі заявки – 4 особи.
  • Здійснює діяльність та зареєстрована на території Харківської, Сумської або Полтавської областей. Діяльність в інших регіонах не буде підтримана в рамках цього конкурсу.

Гранти надаватимуться на такі цілі:

  • Навчання для стажерів роботі з обладнанням на новому робочому місці.
  • Закупівля базових матеріалів, необхідних для облаштування нового робочого місця (не більше 15-20% від загальної суми бюджету).
  • Компенсація на оплату праці стажерів на 3 місяці.

Helvetas приймає заявки від суб’єктів господарювання, що представляють будь-який сектор економіки, окрім грального бізнесу, тютюнової промисловості, алкогольної промисловості, військової промисловості.

Критерії відбору заявок:

  • Кількість створених робочих місць для стажування
  • Перспективи масштабування бізнесу та його важливість для регіону
  • Можливості подальшого працевлаштування стажерів
  • Якість поданої заявки (заповнення усіх необхідних даних про апліканта)
  • Бюджет заявки (співвідношення витрат та результатів проєкту)

ПОДАТИ ЗАЯВКУ: https://ee.kobotoolbox.org/x/R7l7jO2v

Дедлайн подачі заявок: 20 серпня 2024 року.

Період реалізації діяльності: вересень – грудень 2024 року.

Один заявник може подати тільки одну заявку.

За детальною інформацією щодо умов проведення конкурсу необхідно звертатися до Анастасії Баклан за телефоном: +38(093)-460-87-03 або написавши на електронну адресу: anastasia.baklan@helvetas.org.

Поділитися