Фонд енергоефективності розпочав прийом заявок за спрощеною процедурою по пакету «Б» за Програмою «Енергодім»

Фонд енергоефективності оголошує про відновлення прийому заявок на участь у Програмі «Енергодім» за спрощеною процедурою по пакету «Б». Це означає, що об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) мають унікальну можливість отримати значну фінансову підтримку для проведення енергоефективних заходів у своїх будинках.

Переваги участі у Програмі:


● Швидке та просте подання заявки: ОСББ, які вже реалізували обов’язкові заходи пакету «А» (встановили ІТП та тепловий лічильник), можуть стати учасниками і менше ніж за рік модернізувати свій будинок.
● Комплексний підхід до енергоефективності: Пакет «Б» передбачає утеплення стін та дахів, а також можливість замінити вікна, двері та облаштувати тамбур в місцях загального користування.
● Значна економія коштів: Реалізація проєкту дозволить зменшити витрати на опалення до 50%.
● Фінансова підтримка від держави: відшкодування до 70% витрат на матеріали та роботи.
● Авансування: ОСББ можуть отримати до 30% від вартості проєкту перед початком будівельних робіт.
● Підтримка на всіх етапах: Фонд забезпечує консультаційну підтримку та компенсацію витрат на проєктні роботи, технічний нагляд тощо.

«Ми розуміємо, наскільки важлива енергоефективність для українців, особливо коли попереду надскладний опалювальний сезон. Саме тому ми постійно працюємо над спрощенням процедур та розширенням можливостей для ОСББ. Нова редакція програми «Енергодім» – це ще один крок на шляху до енергонезалежності наших будинків» – коментує Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності.

Як взяти участь

Детальну інформацію про Програму, умови участі та необхідні документи можна знайти на офіційному сайті Фонду енергоефективності або отримати за телефоном +38 (044) 222-95-90.

Не відкладайте своє рішення! Ця програма – це прекрасна можливість зробити ваш будинок теплішим, комфортнішим та енергоефективнішим.

Пакет “Б” Комплескний (спрощений)

Що таке Програма “Енергодім”?
«Енергодім» — грантова програма для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) з частковою безповоротною компенсацією енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках (до 70% вартості проєктів).

Хто може стати учасником?
ОСББ, що створені та діють відповідно до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29 листопада 2001 року № 2866- III, розташовані на всій території України, крім тимчасово окупованих територій і територій активних бойових дій (зокрема території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси), а також населених пунктів, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населених пунктів, що розташовані на лінії розмежування.

Чому потрібно модернізувати будинок?
Програма «Енергодім» надає можливість кожному співвласнику будинку відчути переваги комплексної енергомодернізації.

Завдяки такій модернізації ви отримаєте:
● відшкодування до 70% витрат на роботи, матеріали та обладнання;
● зниження енергоспоживання;
● зменшення рахунків за комунальні послуги (комплексна енергомодернізація допомагає знизити енергоспоживання до 50%, в деяких випадках — більше);
● поліпшення зовнішнього вигляду будівлі;
● підвищення комфорту та умов проживання;
● підвищення вартості нерухомості;
● поліпшення технічного стану будівлі;
● якісне виконання робіт, що забезпечується авторським і технічним наглядами;
● свідоме ставлення до екологічної ситуації у світі — зменшення викидів СО2.

Який розмір гранту за Програмою?
Загальний розмір гранту для одного ОСББ становитиме 70% від вартості проєкту, але не більше 10 млн грн. ОСББ можуть отримати аванс на будівельні роботи у розмірі 30% від вартості проєкту, але не більше ніж 4,2 млн грн.
Варто додати, що за спрощеним варіантом Пакету «Б» ОСББ можуть розраховувати на часткову компенсацію витрат за проєктні роботи, технічний та авторський нагляд, професійний супровід проєкту тощо.

Чи є терміни реалізації проєкту?
Пакет “Б” Комплексний спрощений передбачає, що термін реалізації проєктів становитиме 9 місяців з можливістю продовження ще на півроку.

Які заходи можна реалізувати в будинку?
Обов’язкові заходи:
● Комплекс робіт із теплоізоляції та улаштування зовнішніх стін
● Комплекс робіт із теплоізоляції та улаштування опалюваних та неопалюваних горищ (технічних поверхів) та дахів
Необов’язкові заходи:
● Заміна або ремонт блоків віконних або/та блоків балконних дверних у приміщеннях (місцях) загального користування будівлі;
● Заміна або ремонт зовнішніх дверей або/та облаштування тамбурів зовнішнього входу.

Де отримати додаткову інформацію?
Детальну інформацію про Програму, умови участі та необхідні документи можна знайти на офіційному сайті Фонду енергоефективності або отримати за телефоном +38 (044) 222-95-90.

Поділитися