У Штепівці провели в останню дорогу полеглого Героя – штаб-сержанта Семена БУНЯКА

Сьогодні у Лебединській громаді провели в останню дорогу жителя села Штепівка, захисника – штаб-сержанта Семена Анатолійовича Буняка, який віддав своє молоде життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Під час повномасштабного вторгнення Семен Анаталійович став до лав Збройних Сил України, де перебував на посаді стрільця однієї з військових частин.

Мужньо виконував свій військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув 5 серпня 2024 року в районі населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області.

Героєві назавжди залишиться 40 років… Вдома на нього чекали мати і рідна сестра.

Церемонія прощання із захисником пройшла у рідній Штепівці. Попрощатися із загиблим прийшли односельчани, представники влади та військовослужбовці, духовенство.

Панахида за полеглим земляком розпочалася біля будинку, де донедавна проживав Семен Буняк. Далі жалобна процесія, скрізь живий коридор вдячних громадян, рушила до місця поховання бійця. Поховали воїна на місцевому кладовищі, поряд з іншими бійцями-односельчанами, які загинули під час повномасштабного вторгнення. У скорботну мить прощання з Семеном Анатолійовичем звучав Державний Гімн України та триразовий збройний залп.

Прощальну промову на місці поховання виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко і т.в.о. начальника другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) майор Ярослав Шевченко.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя. Пам’ять про всіх загиблих згуртує нас, дасть силу та волю, мудрість і наснагу, щоб помститися за кожного, хто не повернувся з війни та здобути Перемогу!

Вічна пам’ять та слава Герою! Слава Україні! 

Поділитися