ВПО, які проживають на території Лебединської міської територіальної громади можуть отримати грошову допомогу

Благодійний фонд «Право на захист» є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців  за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Розмір допомоги складає 3600 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці

Грошова допомога надається таким людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу у сумі 2220 або 3600 грн/особа/місяць, мають дохід, менший за 5400 грн на члена родини та належать до однієї з наступних категорій населення:

– внутрішньо переміщені особи (ВПО) протягом останніх 6 місяців з моменту переміщення через воєнні дії;

– люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону).

А також мають хоча б один із наступних критеріїв вразливості (для трьох вищезазначених категорій):

Родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).

Родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років.

Родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання.

Вищезазначені особи у Сумській області можуть подати заявку на грошову допомогу за адресою: м. Суми, вул. Новомістенська, 1 (графік: Пн – Пт 09:00 – 16:00).

Актуальну інформацію та графік виїздів мобільних груп для реєстрації по області можна відстежувати у телеграм-каналі – https://t.me/unhcr_help_sumy  або на сайті – https://r2p.org.ua/rozshyreno-kryteriyi-lyudej-shho-mozhut-otrymaty-dopomogu-vid-uvkb-oon/.

Контактна особа у Сумській області- керівник офісу грошової допомоги у Сумській області – Данілова Марина, m.danilova@r2p.org.ua.

Поділитися