Здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

2 серпня у стінах Лебединської міської ради відбулося засідання у форматі “круглого столу” на тему «Здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству». Захід такого формату став необхідною платформою для координації зусиль усіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству та правоохоронних органів для розвитку ефективної системи правосуддя.

Учасниками засідання у форматі “круглого столу” були представники управління праці соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, Лебединського міського центру соціальних служб, управління Сумської філії  Сумського обласного центру зайнятості, Сумського районного сектору № 3 філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області, Управління освіти, молоді та спорту  виконавчого комітету Лебединської міської ради, служби у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради, сектору превенції  відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Сумській області, соціальний працівник Безпечного простору для жінок, консультант Всеукраїнської платформи ментального здоров’я «Ти як?», сектору Лебединського бюро правничої допомоги, відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Лебединської міської ради.

На порядок денний було винесено питання:

  • алгоритм дій суб’єктів взаємодії з протидії домашнього насильства та насильства за ознакою статі;
  • особливості кримінальної відповідальності за злочини пов’язані з домашнім насильством, обмежувальні заходи щодо кривдників, які вчинили домашнє насильство чи насильство за ознакою статі;
  • підведення підсумків засідання круглого столу.

Під час обговорення проблемних питань особливу увагу учасники засідання приділили темі кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з домашнім насильством, обмежувальних заходів щодо кривдників, які вчинили домашнє насильство чи насильство за ознакою статі.

На завершення зустрічі учасники круглого столу поділилися напрацюваннями у напрямку запобігання та подолання домашнього насильства, ще раз обговорили спільний алгоритм дій щодо протидії цьому негативному явищу.

Насильство – це зло, що калічить наші душі. Отже, щоб стати кращими, потрібно змінити навколишній світ починаючи з себе. Якщо кожен з нас зміниться, то зміниться й наше життя!

Поділитися