З Днем Української Державності, мій великий, сміливий, гордий та мужній народе!

День Української Державності — державне свято, що відзначається в Україні 15 липня, у День хрещення Київської Русі — України.

День Української Державності – це день, який підтверджує тисячолітню історію нашої культури, нашої самобутності, традицій та звичаїв нашого народу.

З нагоди державного свята в бібліотечних закладах Лебединської громади організовано книжкові виставки та інформ-релізи: «Україно! Ти моя держава» (МБ №3), «Українська державність: сторінки історії» (Червленівська СБФ), «З Днем Державності, моя квітуча ненька Україна» (Рябушківська СБФ), «Україна від гетьмана до президента» (МБ №1), «Україна – єдина, Україна  – це ми» (Московськобобрицька СБФ), «Краса і велич символів державних» (Катеринівська СБФ), «Етапи українського державотворення» (ЦМБ).

На викладках представлені книги про історичні етапи українського державотворення, інформація про національні та народні символи України, історичні дані про особистостей державотворення, а також про шляхи боротьби, випробувань, розвитку української держави та її народу.

Також в книгозбірнях пройшов ряд заходів до важливої дати.

Так, Боровеньківська СБФ разом з активними читачами взяла участь у флешмобі «Моя держава – Україна!» під гаслом «Війні – ні! Слава ЗСУ!», а в міській бібліотеці №2 пройшла бесіда з читачами на тему «Шляхи державності».

До Дня Української Державності  Маловисторопська СБФ провела з юними жителями села тематичну годину «В серці маю Україну», а Московськобобрицька СБФ запросила активних користувачів на патріотичну годину «Україна – моя доля і моє життя», та презентувала на заході тематичну книжкову виставку.

Поділитися