На території Лебединської громади зафіксовано вірус африканської чуми свиней

На одному з сільськогосподарських підприємств громади зафіксовано вірус африканської чуми свиней. Його підтвердили за результатами перевірки матеріалу, який відібрали у загиблої свині.

Вірус африканської чуми свиней виявили на ПП «Надь», яке розташоване на території Підопригорівського старостинського округу.

На позачерговому засіданні Лебединської міської комісії ТЕБ і НС спільно з представниками Держпродспоживслужби, Лебединського відділення державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики  хвороб  МОЗ України», відділення поліції №3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Сумській області та 5-ї ДПРЧ (м. Лебедин Сумського району) 1-го ДПРЗ Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, запроваджено карантинні обмеження та затверджено План організаційних, ветеринарно-санітарних та господарських заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней.

Так, з господарства оперативно вилучили усіх поросят та утилізували їх. Через це на понад місяць оголошено карантин.

Також визначено межі зони захисту (3 км) та спостереження (7 км). У зоні нагляду визначено проведення попереджувальних заходів та встановлюються певні карантинні обмеження і заборони: проводиться облік усього свинопоголів’я у господарствах усіх форм власності з наступним посиленням спостереження за  тваринами.

Такі заходи триватимуть 40 днів, якщо не виявлять нові випадки загибелі свиней.

Поділитися