«СТВОРЮЙ!»: Мінекономіки, WNISEF та KSE Foundation презентували грантову програму на $1 для жінок-підприємець

Міністерство економіки України за фінансової підтримки WNISEF та KSE Foundation, спільно з АТ «Ощадбанк» презентували програму «СТВОРЮЙ» для підтримки малого і середнього бізнесу українок у сфері виробництва і переробки (ремонту устаткування, поліграфічної діяльності, виробництво одягу, меблів, харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, комп’ютерів, оптики), на яку буде спрямовано $ 1 000 000.

Програма «СТВОРЮЙ» є важливим елементом урядової політики «Зроблено в Україні», а також державної стратегії з забезпечення гендерної рівності. Ініціатива спрямована на розвиток і масштабування національного виробництва та підвищення бізнесової активності українок.

Мета програми – стимулювати зростання економіки шляхом надання ресурсів та фінансової підтримки для реалізації жінками своїх бізнес-планів.

Взяти участь у програмі можуть жінки- підприємці, оформлені як ФОП, або ТОВ, де у власності жінки понад 50%.  Виробництво має бути діючим і розташованим на території України та на момент подачі заявки функціонувати  не менше одного року.

Індивідуальний грант становитиме $ 15 000, його можна витрати на придбання обладнання та техніки і частково (разом не більше 30% суми гранту) на програмне забезпечення та навчання.

Умовою отримання гранту є відсутність заборгованості перед бюджетом, рішень суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію, справи про банкрутство, припинення господарської діяльності.

Дедлайн подання заявок на отримання гранту – 31 липня 2024 року.

Для участі у грантовій програмі потрібно заповнити аплікаційну форму  https://cutt.ly/Xew4vTRJ 

Поділитися