Тренінги та грошова допомога для розвитку молочарства, аквакультури та бджільництва

Попри військову агресію рф міжнародні партнери йдуть пліч-о-пліч з Україною та постійно допомагають у підтримці агропромислового комплексу України та продовольчої безпеки.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) у 2024 році має намір підтримати домогосподарства понад 800 тис. сільських жителів України.

Наразі в рамках анонсованих програм підтримки ФАО розпочинає в Сумській області реалізувати заходи щодо надання допомоги сільським родинам, які провадять діяльність в одному з трьох напрямків виробництва:

– молочарство (у господарстві є не менше однієї корови(нетелі/телиці), зареєстрованої та ідентифікованої згідно з законодавством, наявні необхідні умови для утримання худоби);

– аквакультура (наявність необхідних потужностей  для вирощування обʼєктів аквакультури в сільській місцевості (заявник повинен мати не менше 3-х років досвіду роботи в аквакультурі, мати у власності/користуванні водні обʼєкти, права на які оформлені згідно з законодавством);

– бджільництво (заявник повинен мати у власності від 10 до 100 бджолосімей та оформлений ветеринарно-санітарний паспорт пасіки).

Заявку на участь у програмі можуть подати:

– сільські фермерські родини, які постраждали внаслідок війни та не мають іншого постійного джерела доходу для досягнення мінімального рівня життя;

– домогосподарства, які очолюються одним дорослим та/або людьми похилого віку, або молоддю (18-35 років);

– багатодітні родини, які мають 3-х і більше дітей до 18 років (можуть бути всиновлені);

– родини, у яких є вагітні жінки та/або матері-годувальниці з дітьми віком до 1 року;

– родини, члени яких мають серйозні захворювання чи групу інвалідності (за наявності відповідної довідки);

– родини, члени яких перебувають/перебували на службі в ЗСУ;

– родини із людьми похилого віку (60+);

– сільські домогосподарства, які забезпечують продуктами центри збору для внутрішньо переміщених осіб (ВПО);

– родини, які приймають ВПО;

– родини, що повернулись у власні домівки після переселення;

– сімʼї національних меншин.

Учасники програми матимуть можливість пройти серію освітніх тренінгів для розвитку своєї господарської діяльності. По завершенню тренінгів, ті учасники, хто за підсумками навчання покажуть кращі результати, зможуть отримати допомогу в розмірі близько 40500 грн. на розвиток виробництва в своєму домогосподарстві.

Термін подачі заявок  – до 31.07.2024.

Подати заявки на участь за одним з трьох напрямків можна через: Асоціацію виробників молока (+380674867665, напрямок – молочарство), Сумський національний аграрний університет (+380965470965, напрямок – аквакультура), ГО «Фундація жінок пасічниць» (+380976906588, напрямок – бджільництво)

Поділитися