У громаді відзначили День Конституції України

У цей день, 28 років тому, виражаючи суверенну волю та від імені українського народу,  Верховна Рада України прийняла Основний Закон – Конституцію.

З нагоди відзначення державного свята у центрі Лебедина виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, керівники та представники структурних підрозділів виконавчого комітету Лебединської міської ради поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря Т. Г. Шевченка і хвилиною мовчання вшанували полеглих у російсько-українській війні.

«В умовах теперішньої війни особливо гостро відчувається значимість понять, задекларованих Конституцією України. Свобода, незалежність і територіальна цілісність України сьогодні знову оплачується життями наших Захисників і Захисниць, які зупинили навалу і щомиті наближають Перемогу над російським агресором», – звернулася до присутніх виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко. – «Переконана, що спільними зусиллями – військовими, дипломатичними, волонтерськими, кожного з нас – ми обов’язково переможемо і остаточно утвердимо європейський статус України у світі».

Третій рік поспіль Україна святкує День Конституції в умовах повномасштабної війни. Тому всі заходи з нагоди відзначення цього державного свята відбулися з урахуванням обмежень, запроваджених введенням правового режиму воєнного стану.

Нагадаємо, цього року відзначається 28-ма річниця із дня ухвалення Конституції України. 28 червня 1996 року за це проголосували 315 депутатів під час сесії Верховної Ради України другого скликання.

Поділитися