25 червня – День митної служби України

День митної служби України відзначається щорічно 25 червня в день ухвалення Верховною Радою України 1991 року Закону про митну справу в Україні. Відповідний Указ Президента України про було підписано 22 червня 1992 року.

Митна служба – один з основних атрибутів держави. Проголошення державного суверенітету і незалежності України в 1991 році зумовило нагальну потребу в забезпеченні належного захисту економічних інтересів країни.

Це одна з важливих державних інституцій, яка забезпечує захист інтересів держави, проведення ефективної митної політики, наповнення державного бюджету, а також контроль за дотриманням законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності. З моменту встановлення державних кордонів і в усі часи митники стоять на сторожі економічних інтересів країни, ведуть боротьбу з правопорушеннями.

У цей день бажаємо всім митникам і ветеранам митних органів міцного здоров’я, оптимізму та благополуччя. Будьте наполегливими та досягайте кар’єрних вершин. Нехай у благородній справі служіння інтересам України вас завжди супроводжує успіх! 

Поділитися