У Лебединській громаді попрощалися із загиблим на війні Євгеном Шевченком

Лебединська громада у скорботі… Сьогодні ми прощалися із мужнім воїном, хоробрим захисником, Героєм, який віддав за Україну найцінніше – своє життя – сержантом Євгеном Шевченком.

Клятий ворог безжально нищить українців як націю, кров’ю кращих синів і доньок нині виборюється наша територіальна цілісність, суверенітет, незалежність України як самостійної держави. Нас хочуть стерти з лиця Землі за нашу самоідентифікацію, за те, що ми свідомо одягаємо вишиванку як національний одяг, бо це є наше, бо ми є українці, за наше прагнення жити вільно на своїй землі, за наше самоствердження як нації.

Сьогодні жителі громади розділили горе втрати родини Шевченків… Під час російсько-української війни на Донецькому напрямку загинув наш земляк – Євген Васильович Шевченко. Євген народився 31 липня 1996 року, дитинство хлопця пройшло у селі Топчії, що нині є частиною Калюжненського старостинського округу. Євген здобув загальну середню освіту у Гудимівській школі. За спогадами старости Калюжненського старостинського округу Михайла Білковського, Євген був завжди був доброю та чуйною людино, працьовитим, товариським, завжди виявляв повагу до оточуючих, встиг попрацювати і в галузі сільського господарства, і за кордоном.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації Євген був мобілізований та проходив службу у лавах Національної Гвардії України. Сержант Євген Шевченко був командиром бойової машини – командиром відділення взводу оперативного призначення роти оперативного призначення батальйону оперативного призначення. Загинув мужній воїн, Герой 12 червня 2024 від отриманих поранень у Бахмутському районі Донецької області.

У Євгена залишилась дружина, тато і рідна сестра. Тепер йому навічно 27…

Провести Євгена Шевченка в останню дорогу прийшли рідні, знайомі, військові, представники влади, духовенства, жителі громади. Церемонія прощання із загиблим розпочалася у Свято-Троїцькій Успенській церкві. Далі траурна процесія рушила центральними вулицями Лебедина до місця поховання.

Загиблого Героя пронесли крізь живий коридор, земляки у скорботі схиляли голови і встеляли його останній шлях живими квітами…

На місці поховання зі словами щирого співчуття та підтримки до рідних звернулися виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Ігор Ячменьов, староста Калюжненського старостинського округу Михайло Білковський та командир військової частини, де проходив службу Євген.

Поховали захисника з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України у живому виконанні військового оркестру та триразовий залп почесної варти на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій новітні Герої нашої держави.

Отець Богдан, звертаючись зі словами підтримки до родини загиблого, зазначив, що Євген поповнив лави небесного батальйону, приєднався до загиблих земляків – відважних і мужніх воїнів…  

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Євгена. Це страшне горе, непоправна втрата та нестерпний біль.

Низький уклін та безмежна вдячність Герою!

Нехай світлий спомин про Героя назавжди залишається у пам’яті всіх, хто його знав, любив та шанував, у пам’яті всіх нас.

Пам’ять про всіх загиблих, які віддали на наше життя найдорожче, що мали – свої життя, згуртує нас, дасть силу та волю, мудрість і наснагу, щоб помститися за кожного, хто не повернувся з війни та здобути Перемогу!

Вічна пам’ять та слава Герою! Слава Україні! 

Поділитися